Marjolein van Gelder: "Stappen maken op gebied van circulariteit"

Vloerenproducent treedt toe tot Grote Bedrijven Netwerk (GBN)

Forbo Flooring is toegetreden tot het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) van MVO Nederland. De vloerenproducent wil graag samenwerken met andere bedrijven om te versnellen naar de nieuwe, duurzame economie. "We verwachten onze kennis op circulair ondernemen te verrijken met de expertise binnen het netwerk", zegt Marjolein van Gelder, programmamanager duurzaamheid bij Forbo.

Het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) van MVO Nederland telt nu meer dan 80 deelnemers met stevige MVO-ambitie. Het netwerk maakt zich sterk voor het realiseren van de nieuwe economie: klimaatneutraal, circulair en inclusief. MVO Nederland brengt bedrijven met elkaar in contact voor kennisuitwisseling, slimme samenwerkingen en nieuwe innovaties. 

Ambitie
"Forbo heeft hoge ambities op het circulair en klimaatneutraal maken van hun producten", zegt GBN-manager Erwin van Overbeek. "Het bedrijf laat zien dat innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan. De inzet op ambitie én actie maakt Forbo een waardevolle partner binnen ons netwerk en vice versa".

Forbo produceert linoleum vloeren die voor 97% uit biobased-materiaal bestaan en CO2-neutraal gefabriceerd worden. "We werken hard aan het verminderen van ons energieverbruik en we kopen alleen groene energie in", zegt Marjolein van Gelder, programmamanager duurzaamheid bij Forbo. "Ook hebben we in de afgelopen jaren onze invloed in de keten vergroot om meer grip te krijgen op onze basisgrondstoffen." 

"Onze ambitie is nu om stappen te maken op het gebied van circulariteit. Het snijafval wordt al teruggehaald en hergebruikt, maar ook in de retour-logistiek van gebruikte vloeren zien we nog volop kansen." 

Veranderkracht
Het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) is hét MVO-netwerk voor grote bedrijven in Nederland. Grote bedrijven hebben de veranderkracht voor échte invloed en impact op de directe omgeving. Zij zijn in staat om een innovatieve en duurzame samenleving tot stand te brengen. 

Meer informatie:
MVO Nederland
www.mvonederland.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven