Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Minihuis voor twee personen kan overal geplaatst worden

Geen bouwvergunning nodig voor Ecocapsule

Een Slowaaks bedrijf heeft onder de naam Ecocapsule een verplaatsbaar minihuis voor twee personen ontwikkeld. Het onderkomen heeft de vorm van een capsule en met maten van 4,67 bij 2,5 bij 2,2 meter de grootte van een luxueuze caravan.

Naast de typische vorm heeft de Ecocapsule als voornaamste kenmerk dat deze geheel zelfvoorzienend is. De Ecocapsule maakt gebruik van zonne- en windenergie. Ook kan het huisje zelf regenwater opslaan en filteren.

Hierdoor is het mogelijk om de Ecocapsule op afgelegen plekken te installeren, waar geen wateraansluiting of  stroomnetwerk te vinden is.

De Ecocapsule is zo efficiënt mogelijk ontworpen. Door de vorm wordt bijvoorbeeld warmteverlies zoveel mogelijk  geminimaliseerd. De Ecocapsule bestaat uit een framewerk van staal, met daaroverheen geïsoleerde platen van glasvezel.

De Ecocapsule is officieel gecategoriseerd als een stacaravan. Daarom mag het huis zonder bouwvergunning ergens worden geplaatst, mits met toestemming van de landeigenaar of lokale overheid.
De eerste generatie van Ecocapsules wordt in een oplage van 50 stuks gefabriceerd. De prijs van een enkele Ecocapsule zit rond de € 79.900. In 2019 wordt de tweede generatie van de Ecocapsule gepland, die waarschijnlijk goedkoper gaat zijn als de oplages worden verhoogd.

Bron: Ecocapsule.sk

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven