Balans vinden tussen poëtisch ontwerp en industriële productie

Krullenkast eert oude ambachten en nieuw design

De Zweedse ontwerpstudio maakt een serie kasten, die gemaakt zijn van grenenhout met stalen scharnieren en schroeven. De krullen die als het ware naar boven kruipen zijn geïnspireerd op schors wat van een boom afvalt, oude verf dat afbladdert of het bovenste laagje van de huid dat zich langzaam deelt.
Al deze dingen geven iets nieuws vrij, terwijl het in principe een bestaande iets is. De grootouders met hun oude ambachten worden in het ontwerp geprezen, naast het modernisme. Verschillende, dubbelzinnige DNA's worden gecombineerd tot een mooi ontwerp. 

De inspiratiebron voor dit ontwerp komt van de buitenste schors van een boom, die iets nieuws vrijgeven. Ook worden de kleurrijke ambachten erin verwerkt die in de loop van de tijd hebben moeten wijken voor meer tijd- en productie-efficiënte principes. 

Stoft studio is een Zweedse ontwerpstudio gevestigd in Malmö opgericht door industrieel ontwerper Jenny Ekdahl, Ola Nystedt en Joel Herslow in 2013. Het werk van de ontwerpers kenmerkt zich door de fascinatie hoe dingen bewegen, klinken en voelen. 

De drijvende kracht achter het creatieve proces is een balans vinden tussen een poëtisch ontwerp en industriële productie. Door alternatieve productiewijzen te verkennen met een experimentele onderzoeksfase in het ontwikkelingsproces, wordt geprobeerd de objecten met gevoeligheid vorm te geven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technieken en traditioneel vakmanschap. 

Meer informatie:
Stoft Studio
info@stoft-studio.com
www.stoft-studio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.