'Interieur roept beelden op die verband houden met plastic afval in de oceaan'

Londense winkel ingepakt met oceaanafval

In Londen is onder de naam Pass On Plastic een pop-up winkel geopend, die het publiek moet voorlichten over gevolgen van plastic afval. De tijdelijke winkel heeft een assortiment van herbruikbare producten, die ontworpen zijn door een keur aan beroemdheden zoals Kate Moss, Cara Delevingne, Rita Ora, Ronnie Wood en Bob Geldof.

Pass On Plastic is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de organisaties Project 0 en Sky Ocean Rescue. Het assortiment bestaat onder meer uit herbruikbare waterflessen, koffiemokken en draagtassen. De winst van de winkel gaat direct naar het Wereldnatuurfonds en Project 0.

De winkel zelf is ontworpen door de ontwerpstudio Shed en heeft een oppervlak van 119 vierkante meter. Het interieur roept beelden op die verband houden met plastic afval in de oceaan. Zodoende wordt direct een heftige indruk gewekt over de nijpende situatie omtrent plastic afval. In de galerijruimte van de winkel hangt kunst van Tim Atkins. Bezoekers worden aangemoedigd om hun steun te betuigen door berichten op een muur achter te laten.

Pass On Plastic is open tot 6 januari 2019. De tijdelijke winkel is zodoende bewust actief tijdens de kerstdagen, die doorgaans gekenmerkt worden door een piek in consumentengedrag.

Bron: We-Heart


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven