Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voormalige lichtdivisie van Philips

Beleggers laten Signify vallen

Het aandeel van Signify, Philips’ voormalige lichtdivisie, steeg vorige week behoorlijk (met 16 procent) nadat een investeerder interesse had getoond in de Duitse concurrent Osram. Maar die hoop duurde niet lang, want maandag (3 december) lieten beleggers Signify vallen na een negatief koopadvies. Sinds mei heeft het bedrijf al eenderde van zijn waarde verloren. 

Ruim een half jaar geleden veranderde Philips Lighting N.V. de bedrijfsnaam in Signify NV. Signify gebruikt het Philips-merk voor zijn producten onder de bestaande licentieovereenkomst met Royal Philips. Het bedrijf verwacht dat de naamswijziging begin 2019 volledig is geïmplementeerd in alle landen waar het actief is. 

Philips leidt al meer dan 127 jaar de verlichtingsindustrie met innovaties voor professionele en consumentenmarkten. In 2016 is het bedrijfsonderdeel los gekomen van Philips en een afzonderlijke onderneming geworden, genoteerd aan de Euronext-effectenbeurs van Amsterdam. In maart 2018 is het bedrijf opgenomen in de AEX-index van de benchmark. 

Met vestigingen in meer dan 70 landen en 32.000 medewerkers wereldwijd, behaalde Signify in 2017 een omzet van EUR 7 miljard en investeerde EUR 354 miljoen in Onderzoek en Ontwikkeling. 

"We worden geleid door het besef dat licht essentieel is", liet een woordvoerder in mei jl. weten. "Door licht te verbinden met netwerken, software, sensoren en IoT-platforms, openen we de deur naar een slimmere wereld."