Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerbetoon aan grote industriële ontwerper

Green Product Award voor duurzame stoel

Het in Slovenië gevestigde bedrijf Donar heeft de Green Product Award 2018 gewonnen. Donar richt zich met name op het ontwerpen en produceren van meubels die de uitdagingen van open ruimtes oplossen met behulp van duurzame technologieën, materialen en innovatie. Het bedrijf heeft de filosofie van sociaal verantwoord, duurzaam ontwerp opnieuw bekeken en heeft een eenvoudige maar unieke stoel gemaakt van gerecyclede vilt (60% gerecycleerde PP-flessen en 40% niet-geweven textiel) in samenwerking met Primoz Jeza Studio.

De stoel is gemaakt als eerbetoon aan de grote industriële ontwerper Niko Kralj en zijn Nico Less stoel, die ook de winnaar was van de Red Dot Design Award 2016 categorie: Product Design. De stoel is gemaakt van metaal of hout en bestaat uit twee stukken, die zijn verbonden met riemen. Deze kunnen worden gecombineerd in composities van verschillende lengtes of worden opgeslagen in verticale stapels. Met het opnieuw uitvinden van de flexibiliteit van Felt en de ergonomie ervan door alleen warmte en druk te gebruiken, worden comfortabele zitplaatsen gecreëerd.

De internationale Green Product Awards bieden een platform voor fabrikanten, ontwerpstudio's en bureaus die zich onderscheiden door hun producten en diensten op het gebied van design, innovatie en duurzaamheid.

Meer informatie:
Donar
www.donar.si


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven