Textielontwerpen gebaseerd op social media

Ontwerper Richard Frinier heeft voor het merk Sunbrella een aantal nieuwe textielontwerpen ontwikkeld onder de naam 'Network'. De ontwerpen zijn gebaseerd op sociale media.

“De wereld ontwikkelt zich in rap tempo. We zijn allemaal online, steeds meer geobsedeerd met een gevoel van urgentie en onmiddellijke bevrediging. Ik wilde als het ware op de pauzeknop drukken en een foto maken van het digitale landschap, door internetjargon te vertalen naar originele textielcreaties,” aldus Richard Frinier. “Ik hou vooral van het brede scala aan kleurcontrasten dat we hebben kunnen bereiken. Dit varieert van subtiele ton-sur-ton-tinten tot een spectrum aan kleurencombinaties, die goed zijn te gebruiken bij tal van toepassingen voor zowel interieur als in buitenplaatsen.”

Network omvat acht verschillende patronen, die in elf verschillende kleuren beschikbaar zijn. De patronen zijn Metrics, Code, Online, Hashtag, Wifi, Dot Com, Algorithm en Vector. De kleuren, die niet allemaal voor elk patroon beschikbaar zijn, zijn Cloud White, Social Sand, Blogger Beige, Streaming Grey, Trending Taupe, Cyber Charcoal, Cloud Indigo, Flash Indigo, Rose Indigo, Browser Brown en Bots Blue.

Richard Frinier is een in Los Angeles gevestigde internationaal erkende ontwerper met ruim 35 jaar ervaring. In zijn carrière heeft Frinier meer dan 90 onderscheidingen gewonnen. De creaties van Frinier zijn verkocht in meer dan 80 landen.

Sunbrella is als merk in 1961 opgericht door het in North Carolina gevestigde familiebedrijf Glen Raven.

Meer informatie:
Sunbrella
www.sunbrella.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.