Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Mariëtte Wolbert heeft jaren ervaring in ontwerpen van textiel

Koningin van de keukensets houdt vast aan de vijf L's

Mariëtte Wolbert heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen van textiel. Zij heeft zich met name toegelegd op huishoudtextiel. Men zou haar met recht de koningin van de keukensets kunnen noemen. Haar ontwerpen hebben een herkenbare signatuur en zijn inmiddels wereldberoemd. Ze omschrijft haar ontwerpen zelf aan de hand van de 5 L’s: Lekker, Licht, Logisch, Luxe en met een Lach.

La Bomba Tulipa. FOTO FRIEDA MELLEMA

Haar keukentextiel is te vinden in de collecties van Elias, Bunzlau Castle en in Het Rijksmuseum. Ze heeft al verschillende keren typisch Nederlandse elementen verwerkt in haar ontwerpen, maar zonder te vervallen in de bekende clichés. Werk van Mariëtte zoals textielbuttons, meubel- en gordijnstoffen en keukentextiel is nationaal
en internationaal in verschillende musea en galeries tentoongesteld en heeft diverse onderscheidingen gekregen. Haar eerste eigen textiellijn is gestart in 2016.


Woven Windmill
Dit ontwerp is geïnspireerd op de houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ van de Zaanse Schans, Zaandijk. De wieken in het middenvlak zijn speels en verrassend vanwege het grootte verschil en de stand van de wieken. 

Baan-Brekend

‘De Amsterdamse School stijl’ was de inspiratiebron voor deze grafische, abstracte keukenset Baan-Brekend. In de rand van de keukendoek zijn ribbels verwerkt in reliëf. Structuur en het werken met licht/schaduw komen vaker voor in het werk van Wolbert, vandaar ook het woord ‘Licht’ in de 5 L’s waarmee ze haar werk beschrijft.

Bella Salmonella
In een tv spotje van het Ministerie van Gezondheid werd het advies gegeven om elke dag een schone theedoek/vaatdoek te gebruiken. Dit bracht Mariëtte ertoe onderzoek te doen naar bacteriën in de keuken. Ze heeft enkele van deze bacteriën verwerkt in haar ontwerp.

La Bomba Tulipa
Deze tulpen exploderen haast van het doek: bijzondere tulpen maar ook blad en stelen zijn verwerkt in het ontwerp, geïnspireerd op de bloemstillevens van de beroemdste vrouwelijke schilder uit de barok, Rachel Ruysch.

Lazy Lobster
Een knaloranje kreeft op een 17e eeuws stilleven, wat een pakkend beeld! Omdat Mariette ook nog een indrukwekkende massa op het strand aangespoelde zeesterren had gezien, was de set “Lazy lobster with sparkling starfishes” een bijna onvermijdelijk ontwerp.
De keukensets hebben door hun kleurstelling een stoere, warme uitstraling. Ze zijn van 100% katoen en geproduceerd in Europa. Bella Salmonella & Baan-Brekend zijn aangekocht voor de collectie van Stedelijk Museum Amsterdam.  

Meer informatie:
Mariëtte Wolbert
Veilinghof 5
1442 CT Purmerend
Tel: +31 (0)299-439924
Mobiel: +31 (0)613498320
www.mariettewolbert.nl
info@mariettewolbert.n


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven