Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dubbelslag Soudal met buitenlandse overnames

Soudal heeft twee exclusieve distributeurs in het buitenland overgenomen. In Nieuw-Zeeland de lokale partner Holdfast NZ Ltd, in Finland Joints Oy. Symbolisch voor de mondiale expansiepolitiek van de Turnhoutse specialist in chemische bouwnijverheid, is dat de beide vestigingen nagenoeg perfect elkaars 'tegenvoeters' zijn.

Het hoofdkantoor van Soudal in Turnhout telt 850 medewerkers. 

Zowel Holdfast NZ Ltd. in Nieuw-Zeeland als het Finse Joints Oy zijn reeds meerdere decennia de exclusieve Soudal-verdeler in hun land. Het Nieuw-Zeelandse Holdfast, een lokale grootdistributeur naar de bouw, industrie en retail, is een familiebedrijf dat in 2018 circa 13 miljoen euro omzet realiseert en 44 mensen tewerkstelt. Het Finse Joints zal 2018 afsluiten met een omzet van circa 6 miljoen euro en heeft 12 werknemers in dienst.

Dirk Coorevits, Managing Director Soudal en door Trends genomineerd voor de titel van Manager van het Jaar 2018: “Bij beide overnames zal de vestiging ons in staat stellen om lokaal stevig verder te groeien. De tewerkstelling van de bedrijven blijft ongewijzigd en het huidige management blijft aan het roer. Om de integratie van beide overgenomen bedrijven binnen de wereldwijde Soudalstructuur te versterken, zullen we de huidige bedrijfsnamen wijzigen in Soudal NZ Ltd. en Soudal Oy.”

Beide overnames betekenen wederom een nieuwe stap in de constante groei die Soudal sinds haar oprichting in 1966 laat optekenen. Het bedrijf zal 2018 afsluiten met een omzet van ongeveer 850 miljoen euro en een omzetgroei van circa 10%.

Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Met meer dan 3000 werknemers en 19 productievestigingen op 5 continenten is dit 100% Belgische familiebedrijf, opgericht door Vic Swerts, uitgegroeid tot een wereldspeler en expert in chemische bouwspecialiteiten.

Meer informatie:
Soudal Group
Everdongenlaan 18-20
B-2300 Turnhout
België
www.soudalgroup.com/nl
[email protected]
Tel: +32 (0)14 42 42 31

Publicatiedatum: