Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Meubelwinkels plussen deze periode gemiddeld 13 procent

'Extra feestdagenomzet maakt van december belangrijkste maand voor de detailhandel’

De extra feestdagenomzet van de detailhandel was in de afgelopen drie jaar ruim 22 procent in december en bijna 4 procent in november. Vooral speelgoedwinkels profiteren van deze periode, zij verdubbelden ruimschoots hun omzet in november en december, vergeleken met de gemiddelde maandomzet in de rest van het jaar. 
De omzet van non-foodwinkels was de afgelopen drie jaar in december een kwart hoger dan de gemiddelde omzet in de periode januari tot en met oktober. Non-foodbranches met relatief hoge extra omzetten in december zijn de kledingzaken (+20,1 procent), drogisterijen (+22,6 procent), meubelwinkels (+12,7 procent) en schoenwinkels (+11,0 procent).

De doe-het-zelfbranche is een van de weinige detailhandelsbranches die geen voordeel weet te halen uit de feestdagen. De afgelopen drie jaar werd er in november (0 procent) en december (+1,9 procent) nauwelijks extra omzet behaald.

Dit meldt het CBS naar aanleiding van vragen van WNL ('De omroep van Wij Nederland') op basis van een analyse van de detailhandelsomzetten over de afgelopen drie jaar.

Door de extra feestdagenomzet (+22,3 procent) is december voor de detailhandel de belangrijkste omzetmaand van het jaar. De laagste omzet behaalde de detailhandel de afgelopen drie jaar telkens in februari. De gemiddelde omzet lag in februari ongeveer 30 procent onder het niveau van december. 

Bron: www.cbs.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven