Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Oude wietplantage omgebouwd tot atelier Urban Cotton

Hester Zijlstra: ''Als we vooraf wisten hoe groot de klus zou zijn, waren we er nooit aan begonnen''

Urban Cotton opende afgelopen zaterdag 1 december haar atelierdeuren in Amsterdam Noord. Het Platform voor Creatief Talent biedt originele wandkleden, wanddecoratie, schilderijen en fotografie in gelimiteerde oplage én met certificaat van Echtheid. 

Urban Cotton is een platform voor creatief talent, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord. Hester Zijlstra van Urban Cotton licht het concept toe: ''Wij bieden een unieke collectie van werken: van schilderijen, foto’s, multi-mediawerken tot wandkleden. We zijn begonnen in een kleine ruimte en hebben nu een eigen plek gecreëerd. Dit is heel fijn en ook gezellig. Dit omdat we veel bezoekers kunnen ontvangen en inspireren in dit drukke en gezellige gedeelte van Amsterdam."

Een foto van de opening van het atelier in Amsterdam-Noord.

''Al onze werken zijn ontworpen door creatief talent uit het netwerk van Urban Cotton. Doordat wij de creatieven de artistieke vrijheid geven, zijn wij in staat om het unieke verhaal achter ieder kunstwerk vast te leggen. Zo is elk design als het ware een handtekening van de ontwerper. Het bijdragen aan creatief talent is onze missie. Dit doen wij door de kunstenaars een podium te bieden en door een vast percentage van de verkochte werken direct uit te keren aan de maker.

Onze collectie is divers en varieert in vorm van samenwerking met de artiest, maar ook in materiaalgebruik en oplage. Hierdoor kunnen wij unieke kunstwerken bereikbaar en betaalbaar maken voor een uiteenlopend publiek.''

Ook biedt Urban Cotton een unieke collectie van 100% biologisch katoenen wandkleden. Met een goede mix van uiteenlopende stijlen, is er een passend wandkleed voor ieder interieur. Van Bohemian tot industrieel en van landelijk tot modern. De wandkleden zijn te koop in één van de honderden fysieke verkooppunten.

Hester vervolgt: ''We hebben nu een unieke plek, dat we helemaal zelf hebben opgeknapt. Het was voorheen namelijk een oude wietplantage. Hierdoor moesten we alles opnieuw aanleggen, wat een enorme klus is geweest afgelopen maanden. Als we vooraf hadden geweten dat het zo een grote klus is geweest, waren we er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Maar het resultaat mag er nu zijn en daar zijn we trots op."

Voor het team en de producten van Urban Cotton was het lastig een goede plek en pand te vinden. Dit door de huidige situatie op de woningmarkt. Er stonden blijkbaar nog een paar mensen in de wachtrij voor dit pand, dus we zijn erg blij dat wij dit hebben kunnen krijgen", aldus Hester.

Het platform voor creatief talent bestaat uit een klein team. Hester benadrukt dat ze het afgelopen jaar met name de focus hebben gelegd op het ontwerpen van collecties en een betrouwbare partner voor onze klanten te blijven. Nu is het tijd om de slag naar de ‘buitenwereld’ te maken, om het platform te promoten en op de kaart te zetten. Dit willen ze in 2019 goed aanpakken door middel van het aannemen van ervaren salesmensen. Ook wil het team goed inspelen op de huidige markt, digitalisering en producten. "Wij zijn de springplank voor de creatieve talenten en willen de link leggen naar de 'buitenwereld'", aldus Hester. 

Het Urban Cotton Atelier is de onlineshop waar kunstwerken en foto’s in gelimiteerde oplage worden aangeboden. Alle werken uit de Urban Cotton Atelier collectie zijn zorgvuldig gecreëerd en geselecteerd door creatief talenten. Alle kunstwerken gaan dan ook gepaard met een Certificaat van Echtheid. Dit certificaat staat voor kwaliteit en garandeert dat er niet meer edities zijn ontwikkeld dan aangegeven.

Meer informatie:
Urban Cotton
info@urbancotton.nl
www.urbancotton.nl  

Urban Cotton Atelier
Papaverhoek 25
1032 JZ Amsterdam


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven