'Eén van de meest herkenbare keukenapparaten ter wereld'

Iconische koelkasten in nieuw, stijlvol design

Smeg presenteert de iconische Fab28 en Fab32 koelkasten in een nieuw stijlvol design. Deze 'ijskasten' zijn iconen van de van oorsprong Italiaanse fabrikant van huishoudelijke apparatuur.  

De Fab28 en de Fab32 koelkasten van Smeg zijn iconen. De introductie van Fab is hét voorbeeld van een modern ontwerp dat van een functioneel product een opvallend meubelstuk in het interieur heeft gemaakt. De koelkasten zijn aan de buitenkant slechts een klein beetje veranderd, maar van binnen zijn er vele nieuwe innovatieve technologische kenmerken.

De ontwerpen staan bekend om het creatieve en stijlvolle ontwerp. De koelkasten zijn verkrijgbaar in veel verschillende versies, onder andere de Fab28 specials; Union Jack, Italiaanse tricolore en het Blackboard model – waar je daadwerkelijk op kunt schrijven – en in 15 prachtige kleuren. De kleuren Taupe, Emerald Green en Ruby Red worden hier nu aan toegevoegd.

Met een sterke persoonlijkheid en unieke stijl zijn de koelkasten voorlopers in de populaire jaren 50 woonstijl. Het vintage uiterlijk heeft ervoor gezorgd dat een essentieel apparaat in het huishouden getransformeerd is naar een klassiek item dat perfect past in ieder interieur. Vandaag de dag is het dan waarschijnlijk ook één van de meest herkenbare keukenapparaten ter wereld.

De chromen details benadrukken de ronde vormen van de koelkast en de deurscharnieren zijn smaller gemaakt. Door de introductie van het Multiflow systeem wordt koelen geoptimaliseerd. Dit systeem verspreidt de temperatuur evenrediger in het hoofdcomponent en in de fruit- en groentenlades, waardoor energieverlies wordt voorkomen. Bovendien is er een 0 graden-component toegevoegd, deze temperatuur is perfect om vlees en vis vers te houden. Ook is er een anti-ice back panel toegevoegd, dit voorkomt het vormen van ijs in de koelkast. Aan beide zijden zijn er energiezuinige ledlampen geplaatst, zodat elke hoek van de koelkast belicht wordt. Dankzij deze en de andere technische aspecten zijn de FAB28 en de FAB32 koelkasten beoordeeld als A +++, de meest efficiënte energieklasse.

Smeg werd opgericht door Vittorio Bertazzoni uit Guastalla, een stad in de buurt van Reggio Emilia in Noord-Italië, en is vandaag een van de toonaangevende fabrikanten van huishoudelijke apparatuur. De ondernemersgeschiedenis van de familie Bertazzoni begint al in de 19e eeuw. Begonnen als smeden, vertakte de Bertazzon al snel in het bouwen van kooktoestellen. 

Meer informatie:
Smeg
www.smeg.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven