Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Uitreiking Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen:

Duscholux, Van der Hulst en Arte winnen award

Tijdens het jaarlijkse congres van het Voorlichtingsburo Wonen is de Duurzaamheidsprijs Wonen in de categorieën Bouwen en Producten uitgereikt. Duscholux en Bouwbedrijf van der Hulst wonnen de Duurzaamheidsprijs Wonen 2018, Arte uit Helmond won de eerste Koploper Award.

Duscholux won in de categorie Producten. FOTO'S EIKO WALESON 

De prijs in de categorie Producten ging dit jaar naar Duscholux. Het was deze firma die aan het einde van de jaren 60 de basis legde voor de productie van conventionele douchewanden in Europa. Wat begon als een plooibare douchewand is vandaag de dag - in termen van design en uitvoering - uitgegroeid tot een compleet gamma voor alles dat met de badkamer te maken heeft. Ook duurzaamheid heeft de aandacht van het bedrijf. Fjord X Joulia is een creatieve oplossing die is ontwikkeld om energie te besparen tijdens het douchen. Warmtewisselaar Joulia-Inline is geïntegreerd in douchevloer Fjord en gebruikt de warmte van het doucheafvalwater uit de douchegoot om het koude aanvoerwater te verwarmen. Zo wordt het verse water van circa 10 °C voorverwarmd naar 25 °C voor het de mengkraan bereikt. Je hebt daardoor minder warm water nodig om aan de gewenste temperatuur te komen. Daarmee maakt Duscholux warm douchen met minder warm water mogelijk.

Van der Hulst Bouwbedrijf won in de categorie Bouwen.

Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse is winnaar van de duurzaamheidsprijs wonen in de categorie Bouwen. Het bouwbedrijf is in 1964 opgericht en heeft na ruim 50 jaar een gevestigde naam in de bouwwereld. Door te blijven innoveren en traditioneel vakmanschap te verbinden met nieuwe inzichten en technieken loopt Van der Hulst voorop als het gaat om duurzaam en energiezuinig bouwen. Dit jaar bouwt het bedrijf, als eerste in Nederland, 33 Plus-Op-de-Meter (POM) woningen in project De Wals. Dit is een totaalconcept voor duurzame, comfortabele woningen die energie opwekken. Deze energie kan vervolgens worden gedeeld met andere energieverbruikers. Deze uitwisseling vindt digitaal plaats waarmee een nieuwe digitale energiemarkt ontstaat. Met deze POM-woningen voldoet Bouwbedrijf van der Hulst nu al aan de energiedoelstellingen van 2030. In de wijk zijn twee auto’s aanwezig waarmee bruikleen voor de bewoners mogelijk is met als doel om een tweede auto in één huishouden te beperken.

Arte eerste winnaar Koploper Award.

Nieuw dit jaar is de Koploper Award voor een (af)bouwbedrijf dat vooroploopt op het gebied van duurzaam produceren en/of bouwen. Hugo van Osch van Arte uit Helmond mocht deze eerste Koploper Award in ontvangst nemen. Lang voordat MVO een begrip werd, hield Arte zich al bezig met duurzaam ondernemen. Verantwoord bezig zijn met energie en met mensen is niet iets wat het bedrijf erbij doet, maar het is de kern van de onderneming. In 2011 besloot Arte om haar activiteiten te laten certificeren op de MVO Prestatieladder. Inmiddels is het bedrijf, als eerste in de branche, opgeklommen tot niveau 4. Ieder jaar wordt er een jaarverslag gemaakt waarin de activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor iedereen inzichtelijk worden gemaakt. Arte is niet alleen begaan met milieu, mens en maatschappij, maar durft ook de nek uit te steken door voorop te lopen. 

Stimuleren
Duurzaamheid is de toekomst. Steeds meer (af)bouwbedrijven realiseren zich dat en gaan daarom op zoek naar nieuwe, duurzame materialen en nieuwe manieren van werken. Om bedrijven in de interieur- en afbouwbranche extra te stimuleren zich te onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid, is het Voorlichtingsburo Wonen in 2013 gestart met het toekennen van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen. Deze prijs was in eerste instantie gericht op fabrikanten in de afbouwbranche. Maar zonder bouw geen afbouw en daarom wordt er sinds 2016 een tweede prijs beschikbaar gesteld voor de bouwbranche. Op deze manier willen zij nog meer (af)bouwondernemingen aanmoedigen zich ook in duurzaamheid te verdiepen.
De prijsuitreiking van de Nationale Innovatie- en Duurzaamheidsprijs Wonen vond plaats tijdens het jaarlijkse congres van het Voorlichtingsburo Wonen. De prijzen werden uitgereikt door de heer Bernard Wientjes, voorzitter Nationale Bouwagenda, en de heer Bart Weijers, directeur van het Voorlichtingsburo Wonen. 

Meer informatie:
Voorlichtingsburo Wonen
secretariaat@cwonen.nl
www.voorlichtingsburowonen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven