Originele, kleurrijke en decoratieve objecten met een eigen verhaal

B&O Asian Antiques houdt in december twee Avant Premiere-weekeinden

Bart Gekiere en Olivier Verstraete van het in België gevestigde B&O Asian Antiques maken zich op voor de twee speciale ‘Avant Premiere’ weekeinden. Deze opendeurdagen worden gehouden in de showroom in Meise van zaterdag 1 tot en met maandag 3 december en van zaterdag 8 tot en met maandag 10 december (telkens doorlopend van 10.00 - 18.00 uur).

Bart en Olivier woonden en werkten in 1994 en 1995 in China, door het vele reizen door het land zijn ze verliefd geworden op het verfijnde en elegante Aziatische meubilair. De prachtige meubelen en gebruiksvoorwerpen uit de Qing Dynastie wekten meteen hun interesse omdat ze door hun eenvoudige vormgeving zo perfect passen in ons hedendaags interieur. “We hebben contact gelegd met plaatselijke antiekkenners en restaurateurs en na een tijdje besloten om deze authentieke meubelstukken naar België te halen. Zodoende is B&O Asian Antiques in 1995 geboren”, laat Olivier Verstraete weten.

Olivier Verstraete tijdens de Cocoon beurs.

“We werken nog steeds samen met het Chinese koppel waar we in 1995 kennis mee hebben gemaakt. De meubelen worden in authentieke staat door het team persoonlijk aangekocht. Dit gebeurt op basis van meerdere criteria: de eigenlijke staat, de houtsoort, de kwaliteit, de authenticiteit van het meubel zelf alsook de metalen onderdelen, de originaliteit, de functionaliteit en natuurlijk ook de trouw aan de typische stijl. De aangekochte stukken worden door een team van een 20-tal Chinese restaurateurs met jarenlange ervaring in ons atelier in Zuid-China zorgvuldig gerestaureerd. De traditionele, ambachtelijke technieken worden hierbij steeds nauwkeurig toegepast. Zo bestaat onder andere bij gelakte meubelen het restauratieproces uit het verwijderen van het oppervlakkige vuil, waarbij zo goed mogelijk getracht wordt de oorspronkelijke lak te behouden. Zo komt de originele lakkleur weer volop tot leven. Vervolgens past men de traditionele restauratiemethodes verder toe om het meubel zijn oorspronkelijke glans terug te geven”, vervolgt Olivier. ”Na een zorgvuldige eindinspectie door ons ter plaatse volgt dan de verscheping naar België. Wij staan dus persoonlijk garant voor elke etappe van het proces (aankoop, restauratie, transport). Van elk meubel dat wij aanbieden hebben wij een foto ten tijde van de aankoop, dus vóór de restauratie wordt aangevat. De voor en na foto’s die men in onze showroom kan bezichtigen spreken voor zich. Al onze meubelen en kunstvoorwerpen worden verkocht met een Certificaat van Authenticiteit.”

De antieke meubelen dateren uit de 18e en 19e eeuw en bestaan uit grote en kleine kasten, commodes, stoelen, tafels, bankjes enzovoorts. Ook omvat de collectie een gevarieerd aanbod van rood gelakte bruidskorven, leren hoedendozen, rijstbewaarpotten en nog veel meer. Het betreffen stuk voor stuk originele, kleurrijke en decoratieve objecten met een eigen verhaal.

De showroom bevindt zich in een hypermodern gebouw met grote raampartijen waar de collectie meubelen goed tot hun recht komen. “Bezoekers kunnen desgewenst vrijblijvend advies betreffende de inrichting van hun woning krijgen of een zoekopdracht plaatsen waarna wij op zoek gaan naar het meubelstuk van hun dromen. Onze privéverdieping is ook toegankelijk voor het publiek om aan te tonen hoe men Aziatisch meubilair perfect kan integreren in een hedendaags interieur", laat Olivier weten.

Meer informatie:
B&O Asian Antiques
Kardinaal Sterckxlaan 15
1860 Meise (België)
info@asianantiques.be
www.asianantiques.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven