Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Wereldwijd verkrijgbaar!

Gerecycled hout en plastic creëren duurzame Zweedse stoel

Houtsnippers en gerecycled plastic werden beide gebruikt om een Ikea stoel te creëren, ontworpen door de Zweedse studio Form Us With Love. 

De stoel Odger is het resultaat van een drie jaar durend project dat onderzoekt hoe een duurzaam composietmateriaal kan worden gebruikt om een betaalbare stoel te creëren. Dit wordt gemaakt door middel van spuitgieten, met een mengsel van 70 procent polypropyleen en 30 procent houtsnippers. De houtsnippers komen allemaal van teruggewonnen hout, terwijl gerecycled plastic de voorkeur geniet boven zogenaamd 'maagdelijk' plastic. 
Åsa Hedeberg, senior productontwikkelaar bij IKEA: "Een paar jaar geleden wilde Ikea op een duurzamere manier met logistiek werken en een productielijn voor europallets in houtplastiek opzetten.''

De in Stockholm gevestigde Form Us With Love  creëerde Odger voor de PS 2017-collectie van IKEA, die voor het eerst werd onthuld in juni 2016 en nu verkrijgbaar is in winkels over de hele wereld.  
Verkrijgbaar in blauw, wit of bruin, het heeft een gebogen rug en zit, die op een basis met vier poten zit. De stoel is te monteren uit slechts vier delen, waar geen schroeven aan te pas komen. 

Form Us With Love is opgericht door ontwerpers Jonas Pettersson en John Löfgren. De studio werkte eerder met IKEA op de gegoten plastic Janinge-stoel, voordat hij een keuken ontwikkelde die gerecyclede plastic flessen en teruggewonnen industrieel hout combineert. 

Meer informatie:
Form Us With Love
+46 8 218 002
info@formuswithlove.se  
www.formuswithlove.se 

Bron: www.ikea.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven