'Soms is het nodig om een persoon op afstand te houden'

Pools design werkt als een puzzel

De Poolse ontwerpster Alicja Galewska heeft op de Cocoon beurs in Brussel haar nieuwe collectie meubelen, lampen en spiegels gepresenteerd. De Bondi multi-bench werd gemaakt om ruimte te creëren tussen individuele behoeften en voorkeuren. Het werkt als een puzzel, door basiselementen te gebruiken kun je cirkels, lijnen en onregelmatige vormen maken. De meubelen kunnen in diverse opstellingen gezet worden, waardoor flexibel en creatief gebruik van de ruimte mogelijk is. 

De meubels zijn gemaakt van eikenhout en zwart gepoedercoat metaal. 

De Bondi tafel is een combinatie van drie verschillende materialen: natuurlijk hout, hard metaal en transparant glas. Een solide constructie gemaakt van hout en metaal om comfortabel zitten mogelijk te maken. "Los van de functionele reden, vertelt de Bondi-tafel het verhaal van de relaties tussen mensen. Soms is het nodig om een persoon op afstand te houden. Het is een perfecte match net als de verbinding tussen hout en metaal. De tafel is een modern ogend meubelstuk dat met grote precisie is gemaakt", laat Alicja Galewska weten.

De Bungee spiegel is een decoratief element dat is ontworpen voor moderne en industriële interieurs. Het kan fungeren als een minimaal en geometrisch schilderij. Deze spiegel heeft een stalen frame en leren lussen verweven door sleuven in het glas. Een dergelijke constructie houdt de spiegel in het midden van het frame.

De Cut-Out collectie is een verzameling lampen gemaakt van opengewerkt metaal en geplaatst op een houten plint. Het ontwerp is geïnspireerd op een bezoek aan het Quai Branly Museum in Parijs. Alicja schilderde haar eigen patroon en bracht het over in driedimensionale verlichtingsobjecten. In het ontwerp kreeg de metalen uitsparing een vereenvoudigde, pure look en werd omgezet in een lantaarn. Verlichtingsobjecten uit deze collectie zijn verkrijgbaar in drie maten. Een van hen kan ook als zitplaats worden gebruikt.

Modern, eenvoudig en nuttig, dit beschrijft het idee van een poef ontworpen door Alicja Galewska. De zachte, volle zitting contrasteert met de metalen steunen die aan een slee doen denken, terwijl de asymmetrische bekleding een dynamische vorm geeft. Poef Sledge is in feite een set van twee stukken (groot en klein) die in een stoel kunnen worden geïntegreerd of afzonderlijk in een andere combinatie kunnen worden gebruikt.

Lentitile is een innovatief systeem van optisch, actieve wanddecoraties. Dankzij het gebruik van druktechnologie heeft het bedrijf decoratieve tegels gemaakt die van kleur of afbeelding kunnen wijzigen, afhankelijk van het licht en de plaats waar men staat.

Meer informatie:
Wnętrza Shop
wnetrza.shop@gmail.com
www.wnetrzagalewska.pl
www.lentitile.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.