Start 30 november

Het vakmanschap wordt gevierd met 10 jaar Meesterlijk

Voor het tiende jaar op rij eert Meesterlijk vakmanschap en ambachtelijke technieken in Dutch design. Op 30 november, 1 en 2 december presenteren 120 ontwerpers hun werk in de industriële schoonheid van de Amsterdamse Westergasfabriek. Bezoekers vinden hier de meest begerenswaardige designobjecten van Nederlands fabricaat. 

De keuze van Nicole Uniquole, oprichter en curator van Meesterlijk, was tien jaar geleden duidelijk. Bij dit designfestival draait alles om vakmanschap en ambachtelijke technieken. Uniquole wil een podium bieden aan zelfproducerende ontwerpers zonder winkel. Ze werd in 2008 nog net niet voor gek verklaard. Het laatste decennium is er een ware revival van de ambachten. Deze jubileumeditie laat het publiek kennismaken met het hand- en denkwerk van 120 uitzonderlijke Nederlandse ontwerpers.

Bezoekers ontmoeten bij Meesterlijk de trotse makers persoonlijk. Het zijn ontwerpers met een visie. Ze vertellen over hun ideeën, de materialen, het proces en de technieken. De bezoeker koopt hier producten, gemaakt met liefde en toewijding. Een duidelijke tegenhanger voor de wegwerpmaatschappij. Tel daarbij de strakke presentatie in het fraaie industriële decor van de Westergasfabriek en je weet dat Meesterlijk een unieke ervaring is.  

Veel deelnemende ontwerpers geven les op één van de creatieve opleidingen. Zo dragen zij hun waardevolle kennis en ervaring over aan de nieuwe generatie. In het Machinegebouw pakken de leerlingen van specialistische opleidingen dit jaar flink uit. Zij volgen een studie bij het Hout- en Meubileringcollege, Vakschool Schoonhoven, de Dutch Shoe Academy of de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. Er wordt zelfs een boot gepresenteerd.

Op zaterdag- en zondagochtend is er het traditionele Trend Event voor ontwerpers, makers, stylisten en retailers. Met dit jaar een masterclass van Farrow & Ball en bevlogen trendlezingen van Anna Borsboom (Stylink) en Ellen Haeser. De presentaties worden gelardeerd met trendbeelden (film en foto). Vanwege het volle programma start het Trend Event dit jaar al om 9 uur met een feestelijk ontbijt.   

Praktische gegevens:
30 november, 1 en 2 december
Westergasfabriek Amsterdam
Pazzanistraat 33, 1014 DB Amsterdam

Meer informatie:
Meesterlijk
+31 (0)6 50 25 39 61
info@meesterlijk.nu 
www.meesterlijk.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.