3D-geprinte potten voor boomkwekerij

Het Nederlandse ontwerpbureau Felixx heeft potten voor bomen gecreëerd, die aan de KennisAs Ede-Wageningen worden geplaatst. De potten zijn in opdracht van Felixx door middel van 3D-printtechnologie vervaardigd door het Rotterdamse 3D Robot Printing. De potten hebben de vorm van enorme Erlenmeyers. In eerste instantie worden de potten getest bij een boomkwekerij, waarna ze in het openbaar worden geplaatst.

De KennisAs Ede-Wageningen beslaat zo’n 11 kilometer en omvat een aantal toonaangevende bedrijven en onderzoekscentra op het gebied van voedseltechnologie. Langs de weg worden bomen geplant, waarvan een deel in de grote Erlenmeyers worden geplaatst.

Vorig jaar werden de eerste prototypes in Rotterdam gecreëerd. De potten hebben een hoogte van 2,6 meter. Door de universiteit van Wageningen wordt onderzocht welke biologisch afbreekbare materialen het meest geschikt zijn voor de potten. Ook wordt gekeken welke boomrassen het best in de potten kunnen worden geplaatst. Op dit moment staan bij de boomkwekerij Ebben in Cuijk 15 potten met in totaal drie exemplaren van vijf verschillende boomrassen.

De testfase is onderdeel van een plan dat is opgesteld in het handboek voor openbare ruimte voor de KennisAs Ede-Wageningen. Dit handboek is in opdracht van de gemeentes Ede en Wageningen gepubliceerd door Felixx, waarbij nauw werd samengewerkt met de universiteit van Wageningen en de provincie Gelderland. De uitvoering van het plan vindt in fases plaats. De plaatsing van de potten en het begin van de testperiode vormen de eerste fase, die zo’n twee jaar zal duren.

Meer informatie:
Felixx|
felixx@felixx.nl 
www.felixx.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.