'Populariteit werd onderschat door de ontwerper'

Designklassieker opnieuw gelanceerd

De Little Petra-stoel werd voor het eerst gemaakt voor het Kopenhagen Cabinetmakers Guild in 1938. Ontworpen door Viggo Boesen (1907 - 1985), een Deense architect die niet erg bekend is. Hij kreeg dan ook de bijnaam 'de onbekende ambachtsman'. Hoewel zijn naam misschien niet zo bekend is, droegen zijn ontwerpen in de jaren 30 bij tot de kenmerkende designesthetiek van Denemarken. De Funkis- stijl, het functionalisme, was de voorloper van Denemarken tot het Deense modernisme. & Tradition: "Onderscheidend door een zachtere, organische esthetiek die de minimalistische benadering van Bauhaus uitdaagde".

De stoel Little Petra (vernoemd naar de schoonmoeder van Boesen) is een van zijn beste en meest wenselijke ontwerpen, samen met zijn rotanstoel voor Sika-ontwerpen. Boesen onderschatte de populariteit van de Little Petra, in feite zijn er slechts 30 modellen ooit gemaakt. De stoel werd op bestelling gemaakt en handgemaakt door een van de meest gerespecteerde meubelmakers van Denemarken, AJ Iversen. Onvermijdelijk werd de stoel een zeldzaam ontwerp en als gevolg daarvan haalde het een hoge prijs in veilinghuizen.

& Tradition, een Deens bedrijf dat tijdloos design creëert en oude en nieuwe ontwerpers eert, heeft de Little Petra opnieuw gelanceerd. Even belangrijk voor zowel Boesen als & Tradition is dat de stoel gemaakt is van natuurlijke materialen met een hoge kwaliteit. De poten zijn gemaakt van eiken- of walnoothout en zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen.Meer informatie:
& Tradition
www.andtradition.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.