Designers en vaklieden tonen hun passie voor design en ambacht

Werk van (oud-)HMC’ers; een lust voor het oog bij Meesterlijk

Meesterlijk, hét event voor design, toegepaste kunst en food vindt het eerste weekend van december plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Designers, modeontwerpers, fooddesigners en vaklieden tonen hun passie voor design en ambacht. Naast de grote zuiveringshal is het aan te raden ook het machinegebouw binnen te lopen.Huidige en afgestudeerde studenten van het Hout- en Meubileringscollege laten zien wat zij in hun mars hebben. Met veel enthousiasme vertellen zij over hun ideeën, ontwerpen en het prachtige vakwerk, een lust voor het oog.
Naast prachtig draagbaar design, leren studenten bij het HMC ook meubels maken. Het blijft niet bij stoelen, tafels, kasten en bureaus, waarvan een selectie tijdens Meesterlijk te zien is. Bij Meesterlijk is ook een heuse boot te bewonderen, net als een zelfgemaakte piano en harp.  

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

Meer informatie over HMC:
h.tenhoopen@hmcollege.nl
www.hmcollege.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven