Applicatie speciaal ontwikkeld voor de meubelbranche

'Technologie draagt bij aan winkelbeleving en is ook bereikbaar voor kleinere ondernemers'

StickyLock Studios heeft op de Meubelbeurs in Brussel haar nieuwe augmented reality (AR) applicatie gepresenteerd. De applicatie, speciaal ontwikkeld voor de meubelbranche, maakt het mogelijk om een product in een willekeurige ruimte weer te geven. Hiermee wil StickyLock de lat qua productbeleving naar een nieuwe hoogte tillen.

StickyLock is de eerste organisatie die de technologie ook bereikbaar maakt voor kleine ondernemers. De applicatie kan aangepast worden naar de specifieke wensen van de bedrijven, bijvoorbeeld door ze de eigen huisstijl mee te geven.

Woonkamer als showroom
Augmented reality is een interactieve beleving waarbij visuele aspecten worden toegevoegd aan de realiteit. De technologie wordt vaker toegepast in de game-industrie, bijvoorbeeld in de smartphone game Pokémon Go. Met de applicatie van StickyLock is het mogelijk om een (nog niet aangeschaft) meubelstuk digitaal in een woonkamer te plaatsen. "Hierdoor wordt het vergelijken van kleuren, het inschatten van ruimtes en het proeven van de sfeer toegankelijker", aldus Bart van Strien van StickyLock.

Uitbreiding van winkelbeleving
Consumenten een meubelstuk in hun huis laten 'passen' voorkomt teleurstellingen en verminderd retourzendingen. Volgens StickyLock draagt dit bij aan een positieve winkelbeleving en is het beter voor het milieu. Daarnaast ligt de drempel voor een consument lager om een product te proberen. Een bedrijf in Friesland kan daardoor ook potentiële klanten in Limburg bereiken en andersom. Afstanden worden minder belangrijk dankzij StickyLock.

StickyLock Studios is een onafhankelijke Nederlandse studio die concepten, apps en games ontwikkeld, implementeert en publiceert. De multi-platform games en applicaties worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit en vooruitstrevende technologie.

Meer informatie:
www.stickylock.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven