Eindresultaat moest voor helpende studenten "thuis weg van huis" bieden

Braziliaanse school uitgeroepen tot beste nieuwe gebouw ter wereld

Naast een enorme wolkenkrabber is een houten school geplaatst, het Children Village. Dit dorp is gevestigd in het regenwoud in het noorden van Brazilië. Het kreeg de titel van een van de twintig beste nieuwe gebouwen wereldwijd. 

Het project biedt instapmogelijkheden voor maximaal 540 kinderen, van wie velen afkomstig zijn uit afgelegen delen van het land. Het volgt de visie van de ontwerpers om architectuur "als hulpmiddel voor sociale transformatie" te gebruiken.

Ontwerpers Gustavo Utrabo en Pedro Duschenes, van het Braziliaanse bedrijf Aleph Zero, werden uitgeroepen tot winnaars van de Riba internationale opkomende architectsprijs van dit jaar. De juryleden zeiden dat ze de uitdaging om te werken in een gebied 'rijk aan natuurlijke hulpbronnen maar arm aan economische hulpbronnen' omarmden. De architecten werkten nauw samen met studenten bij het ontwikkelen van hun ontwerp, om ervoor te zorgen dat het eindresultaat hen een "thuis weg van huis" biedt. 

De constructies zijn opgebouwd uit aardingsblokken, waardoor de gebouwen zowel kostenefficiënt als duurzaam zijn. Andere details zijn dakkapellen omgeven door kruislings gelamineerd hout, dat verlichting biedt van het tropische klimaat.

Riba was onder de indruk van het ontwerp van de school, die gevestigd is in Formoso do Araquaia. Zo ook van het gebruik van bomen, dat later werd vervangen door een herbebossingsplan. 

Bron:
www.metro.news
www.dezeen.com 


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven