Gemaakt van sap uit Braziliaanse rubberboom

Nederlands beddenfabrikant verrijkt matrassen met duurzame comfortlaag

De Nederlandse beddenfabrikant Auping heeft de latex comfortlaag van de Maestro en de Vivo matras vervangen door een duurzamer en luxer alternatief: Vita Talalay Origins. 

Dit natuurlijke materiaal wordt gemaakt van het sap uit de Braziliaanse rubberboom. Het gebruik van duurzame materialen sluit aan bij de circulaire visie van Auping en bij de missie om duurzame matrassen te leveren van de hoogste kwaliteit. Vita Talalay Origins is een pionier op het gebied van duurzaamheid. Het is FSC-gecertificeerd en daarnaast de enige latex-leverancier ter wereld met een Cradle to Cradle Gold-certificaat. Uitvinder Joseph Talalay bedacht een ingenieus productieproces om de natuurlatex op een zo duurzaam mogelijke wijze te kunnen produceren. Zo wordt het sap, ook wel rubbermelk genoemd, uit de boom gehaald, zonder deze te beschadigen. De boom kan dus keer op keer opnieuw melk produceren.

Auping: ''Het materiaal is van nature hypoallergeen en antibacterieel, zonder dat hiervoor chemische stoffen worden toegevoegd. Vita Talalay Origins is goed voor het milieu, maar het biedt ook voordelen ten opzichte van andere materialen op het gebied van veerkracht en ventilatie. Daarnaast heeft het de eigenschap dat het in de winter warm houdt en in de zomer koel. Het is een goede keuze op het gebied van duurzaamheid én comfort.''

De Maestro en Vivo matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en breedtematen en worden handgemaakt op bestelling in de Auping productielocatie in Deventer. 

Meer informatie:
Auping
www.auping.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven