'Bekleed met stoffen van Kvadrat'

Tsjechische productdesigner ontwerpt 'optisch zwevende groepsbank'

De Tsjechische productdesigner Lucie Koldova heeft bank Blossom ontworpen. De basisstructuur van de bank wordt gevormd door een grote, gestoffeerde poef van twee meter. Rugleuningen van verschillende hoogten zorgen ervoor dat er voor elke gebruiker een comfortabele positie is om te rusten. Deze leuningen worden onder de zitting gewikkeld, waarbij de hele bank optisch van de vloer wordt getild. Gevormd als een afgeronde polygoon, is er genoeg ruimte voor anderen die plaats willen nemen.

Alle delen van de bank zijn bekleed met stoffen van Kvadrat, waarvan de diverse texturen en kleuren de bank een flair van individualiteit en persoonlijkheid verlenen. 

Het ontwerp neigt de gebruiker naar het midden van de bank te bewegen, dit in tegenstelling tot de traditionele bank waar dit niet het geval is. 

Lucie Koldova woont in Praag en werkt voor internationale klanten. Ze maakt meubelstukken, glassculpturen en tijdloze lichten en objecten. Haar werk omvat dagelijkse producten, po√ętische galerij-objecten en beperkte series.

Meer informatie:
Lucie Koldova
design@luciekoldova.com
www.luciekoldova.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven