Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Coconne Architecten komt met een nieuw label:

"Coconne Objects staat voor creaties waarin binnen én buiten in harmonie zijn"

Coconne Objects is een nieuw, veelzijdig merk, ontstaan vanuit architectuurkantoor Coconne Architecten. "Het idee achter de collectie is het samengaan van architectuur, interieurarchitectuur én het ontwerpen van objecten als een totaalconcept. Creaties waarin binnen en buiten in harmonie zijn. Waar licht, ruimte, tactiliteit (hoe een materiaal aanvoelt en hoe de gewaarwording van degene is die het materiaal aanraakt, red.), schaduwkarakteristieken zijn die ons werk typeren", laat Charlotte Pattyn weten. "Ook in onze naam is daar goed over nagedacht, in de eerste O van Coconne is een kleine bol uit de grote bol gehaald, dat voor ons staat voor het interieur in een omhulsel."Coconne betreft een collectie van creatieve objecten die elk voor een bepaald architectuurproject zijn ontworpen. De minimalistische objecten bestaan uit eet-, bijzet- en salontafels, maar ook lichtarmaturen. Het is een prille collectie die meegroeit met het werk van ontwerper Charlotte Pattyn en haar team. 
Tijdens de onlangs gehouden Biënnale Interieur in Kortrijk werden de producten voor het eerst aan het publiek getoond. "Deze werden zo goed en enthousiast ontvangen dat we hebben besloten deze verder uit te breiden en aan te passen aan de wensen van de klant. Heel de collectie heeft de eigenheid bepaalde standaarden naar voor te schuiven, maar maatwerk behoort eveneens tot de mogelijkheden", vervolgt Charlotte. 

Basiel eettafel.

Basiel & Co
De Basiel & Co collectie is een meubelreeks waar een stalen onderstel, gelakt in structuurlak, gecombineerd wordt met een afgerond tafelblad in diverse materialen (marmer, natuursteen, composiet, volkern). Het is een reeks die getypeerd wordt door zijn afgeronde vormentaal, die hierdoor in vele ruimtes kan geplaatst worden.

Bastien wandtafel.

De drie poten zorgen ervoor dat deze tafel steeds stabiel staat en zo minimaal mogelijk is vorm gegeven. Door zijn eenvoud straalt het een tijdloos karakter uit. Deze collectie is zowel voor binnen als buiten verkrijgbaar. 

Celeste, een speelse bar-tafel met het oog op ecologie, uitbreidbaarheid, multifunctionaliteit.

Cecile & Co
De Cecile collectie is een zeer organische meubelreeks. De tafels worden gecreëerd uit een stalen onderstel, gecombineerd met een berken-multiplex blad. De kracht van dit ontwerp is het sterkst wanneer ze met elkaar gecombineerd worden.

Dré side table.

Dré & Co
De Dré & Co meubelreeks is nog groeiende. Een bijzettafeltje met een geometrische kant. Door de trapeziumvormige uitvoering kunnen de tafeltjes mooi aan elkaar gekoppeld worden én kan er op die manier opnieuw een aparte meubel ontstaan. Deze tafel wordt gekenmerkt door een zéér licht stalen onderstel gelakt in structuurlak. Het stalen onderstel wordt aangevuld met een afgerond, trapeziumvormig tafelblad in natuursteen, volkern, een marmer-composiet, maar ook een lederen afwerking geeft dit bijzet-tafeltje een exclusief tintje.

Bar Denise.

Denise & Co
Een luxueuze bar om met vrienden aan te genieten, dat is Denise & Co. Het zichtbare en dus de schil van het meubel is gemaakt uit een combinatie van massieve gelamineerde beuk- en eikfineer. Het volledige meubel wordt geolied in een zwarte kleur. Achter de gefineerde deurtjes zitten zwarte gelamineerde fingerproofkastjes. Deze bar kan naar eigen wens opgebouwd worden met bijvoorbeeld een ingewerkte spoelbak, kraan, (wijn)frigo of mini-tap.

Lowie, de oneindige tafel.

Lowie & Co
Lowie is een massieve houten tafel. In de roots is deze ontworpen in massief eiken, maar andere varianten zijn zéker mogelijk. De tafel kan besteld worden zowel met een schuin einde als met een recht einde, waardoor deze tafel eindeloos aan elkaar gekoppeld kan worden. Deze tafel kan perfect aangevuld worden met de bijpassende Elodie bank.

Een van de uitgangspunten van het architectuurkantoor is functionaliteit, met daarnaast een focus op comfort, duurzaamheid en tijdloosheid. Coconne is constant in beweging en altijd op zoek naar nieuwe materialen en hoogwaardige, energiezuinige technologieën. 

Meer informatie:
Coconne
info@coconne.be
www.coconne.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven