De Consumentenbond test doorlopend allerlei soorten matrassen op onder andere de lichaamsondersteuning, ventilatie en levensduur. Volgens de vereniging die opkomt voor de belangen van de consument kan de prijs van een matras hoog oplopen. De duurste matras die getest is komt op € 1700,-, de goedkoopste op € 100,-. En juist die laatste komt als beste uit de test én is tevens onderscheiden met de titel Beste Koop.

Beste uit de Test en Beste koop: Meradiso koudschuimmatras van Lidl

De winnende matras heeft één massieve kern van koudschuim en kent vele comfortzones, aldus de Consumentenbond. De matras is symmetrisch en kan dus aan beide zijden beslapen worden. Verder is het een zogeheten ‘warme matras’, dus geschikt voor mensen die het snel koud hebben in bed, maar minder geschikt voor mensen die veel transpireren in bed.
De Beste uit de Test en Beste koop is de Meradiso koudschuimmatras van Lidl met hardheid 3 (H3). En omdat dit matras maar € 100 kost, is hij ook Beste Koop. “Dit eenvoudige matras biedt uitstekende ondersteuning voor rugslapers van elk postuur. Het matras haalt een hoge score in de levensduurtest en heeft een afneembare en op 60 °C wasbare tijk.”

Top tien
In de top tien eindigen nog vier andere matrassen die Lidl verkoopt. Ook Pullman, Auping (3x), Emma behoren tot de beste matrassen. Sommige matrassen krijgen zo'n laag testoordeel dat de Consumentenbond ze niet aanraadt, te weten de Ikea Hokkåsen, Leen Bakker Elastifoam 2017, Refresh Matras firm, Velda Cellspring R5045 en Sealy Hybrid Plush.

De volledige uitslag van de matrassentest is te lezen op:
www.consumentenbond.nl/matras

Reageren op deze test?
Stuur uw reactie naar leo@wonen360.nl