Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

''Het ontwerp is in staat om de overgang van licht te begeleiden''

Scharnierende, doorzichtige glazen deur

Het Italiaanse Scrigno, een toonaangevend bedrijf op het gebied van schuifdeuren, komt met de Essential Swing Glas Door Mirr, een scharnierende doorzichtige glazen deur waardoor het licht het toneel betreedt als een echte hoofdrolspeler. En dat is niet zonder reden.

De mens brengt dagelijks ongeveer 22 uur in gesloten ruimtes door, dat gelijk staan aan 90% van onze tijd, zoals blijkt uit de recente enquête van The Indoor Generation, uitgevoerd tussen Europa en Noord-Amerika (Bron: YouGov).

De verbetering van het comfort binnenshuis wordt gezien als een belangrijk aspect dat moet worden beoordeeld tijdens de ontwerpfase, want comfort heeft impact op de kwaliteit van leven. Licht speelt hierbij een belangrijke rol, zeker als het gaat om onze biologische klok die lichaamsfuncties regelt in overeenstemming met de dag- en nachtafwisseling. Een verkeerde uitlijning van deze cyclus kan significante effecten hebben op de gezondheid en het psychisch welzijn van mensen, evenals op de stemming en de productiviteit tijdens het werk. Vandaar het belang van het creëren van ruimtes waarin lichtverspreiding en de relatie tussen natuurlijk en kunstlicht correct zijn gekalibreerd. Een resultaat dat kan worden verkregen door een nauwkeurige lichtevaluatie en een reeks ontwerpmaatregelen.

De Essential Swing Glas Door Mirr is in staat om de overgang van licht te begeleiden, het is als een web van transparanten en reflecties die een continuüm creëren tussen de omgevingen. Afhankelijk van de gekozen afwerking, maar liefst 15 in totaal, is het mogelijk om de helderheid van de kamers te meten, wat de esthetiek verbetert dankzij de minimale stijl die kenmerkend is voor de Essential-serie. Het profiel past perfect bij het frame en het wordt bijna onmerkbaar door een verrassende versmelting tussen deur en muur.

Meer informatie:
SCRIGNO 

Email scrignoexp@scrigno.it  
www.scrigno.net 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven