Familiebedrijf stelt Peter Sarasyn aan als nieuwe CEO

Nieuw hoofdstuk voor de Recor Group

Er is bij de Recor Group de voorbije jaren heel wat veranderd. De lancering van Recor Home, veel nieuwe producten voor Recor Originals, de lancering van MyBed, verbetering van de ondersteunende bedrijfsapplicaties, de aanwinst van heel wat nieuwe collega's. "Deze veranderingen waren en zijn nodig om Recor Group als bedrijf sterker te doen staan om de uitdagingen in de markt en specifiek de meubelsector aan te gaan.
Als bedrijf willen we ons ook ‘future proof’ maken op vlak van organisatie en degelijke bestuursregels en ons daarin verder professionaliseren", meldt het bedrijf in een persbericht.

Op korte termijn creëert de Recor Group een Raad van Bestuur die belast wordt met het uitzetten van de langetermijnvisie en het nemen van strategische lange termijn beslissingen voor de Recor Group. Deze nieuwe Raad van Bestuur zal nauw samenwerken met de CEO en zijn directiecomité, die verantwoordelijk zijn voor de operationele leiding van de onderneming en het uitwerken en uitvoeren van de strategie op korte en middellange termijn.

Historisch gezien lag alle verantwoordelijkheid bij eenzelfde persoon. De laatste jaren was dit de verantwoordelijkheid van Philippe Corthouts, zoon van de oprichter van het familiebedrijf, René Corthouts. Vandaag is er echter de overtuiging dat beide verantwoordelijkheden zodanig belangrijk zijn dat deze niet langer bij dezelfde persoon kunnen blijven.

Na een lange denkoefening, samen met de rest van de familie, zal Philippe Corthouts zich voortaan focussen op de lange termijn strategie van de Recor Group in de rol van Voorzitter van de Raad van Bestuur. Dit zal hem toelaten om nieuwe markten te verkennen, strategische samenwerkingen op te starten en zich meer algemeen te richten op de toekomstige uitdagingen van de Recor Group. Hij blijft hiermee aan de basis staan van alle strategische beslissingen.

De nieuwe CEO Peter Sarasyn. FOTO BDO GENT

Peter Sarasyn uit Gent wordt per 1 december CEO van de Recor Group. Hij is afgestudeerd in Brussel als handelsingenieur en behaalde onder andere ook een master in technologie. Peter werkte de laatste 22 jaren op 4 continenten voor grote internationale management consulting bedrijven waaronder KPMG, het beursgenoteerde RGP (NASDAQ: RECN), en laatst bij BDO. Gedurende meer dan twee decennia heeft Peter Sarasyn vele internationale bedrijven geholpen met het analyseren van hun strategie en uitdagingen, en met het bedenken en implementeren van belangrijke organisatie en procesverbeteringen, en het uitvoeren van (digitale) transformaties. Daarnaast is hij een erkend Bestuurder (Guberna) en heeft hij praktische ervaring in de werking van Raden van Bestuur en in Corporate Governance.  

Philippe zal Peter bijstaan tijdens een leadership transitieperiode van 3 maanden waarin ze tevens het tandem en samenwerking tussen Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO verder in werking zullen stellen. 

Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk voor de Recor Group. De gezamenlijke familie Corthouts is er rotsvast van overtuigd dat dit een goede beslissing is en kijken ernaar uit om samen met Peter de Recor Group verder uit te bouwen.

Recor werd in 1949 opgericht door René Corthouts die de eerste twee letters van zijn voor- en achternaam samenbalde tot bedrijfsnaam. Hij maakte furore in de productie en verkoop van kwaliteitsmatrassen. Later breidde Recor zijn activiteiten uit tot salons, slaapkamers, eetkamers en zitmeubels. Sinds 1983 is Philippe Corthouts actief in de Recor Group. Hij speelde een belangrijke rol in de herkapitalisatie van de onderneming en de financiële en operationele gezondheid van Recor. De laatste jaren in de rol van CEO. Momenteel zet de derde generatie, Charles & Adrien Corthouts, mee zijn schouders onder het familiebedrijf en omvat de Recor Group zes divisies: Recor Home, Recor Originals, Sofabed, Recor Bedding, als ook Sareze (contract divisie) en Passe Partout. Elk dragen ze het Belgische vakmanschap hoog in het vaandel en zit de extreme focus op kwaliteit en comfort ingebakken in het DNA.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven