Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beter Bed (Matratzen Concord) legt nadruk op goedkopere matras

‘Duitse consument nog gevoeliger voor koopjes dan de Nederlandse’

Zoals Wonen360.nl eerder berichtte, vinden in de beddenmarkt de nodige verschuivingen plaats. Met name Beter Bed ondervindt hevige concurrentie. Bij het Duitse dochterbedrijf Matratzen Concord daalt al twaalf kwartalen op rij de omzet. In het NRC laat topman John Kruijssen weten dat Matratzen Concord te langzaam heeft gereageerd op veranderingen in de Duitse beddenmarkt. Als voorbeeld noemt hij de opkomst van de boxspring; een type waarbij de lattenbodem vervangen is door een bak met springveren. “Tot twee jaar geleden had Matratzen Concord geen enkele boxspring in het assortiment”, laat hij weten.

Volgens NRC is de Duitse consument nog gevoeliger voor koopjes dan de Nederlandse. En ook in Duitsland springen de onlinewinkels als paddenstoelen uit de grond. Matratzen Concord heeft het zwaar met concurrenten als Emma, Casper of Bett1. Terwijl de Duitse woningmarkt flink aantrekt, daalt de omzet van Matratzen Concord al 2,5 jaar. Dat heeft ook invloed op de beurswaarde van Beter; in een jaar tijd verloor het ruim 75% van de beurswaarde.

Zoals gemeld is een van de oorzaken dat Matratzen Concord tot voor kort geen boxspring in het assortiment had. Tevens haakte het bedrijf te laat aan met de one -size-fits-all-matras, die onlineconcurrenten bij bosjes verkopen. Beter Bed staat bekend als prijsvechter, maar is inmiddels op verschillende fronten ingehaald. Volgens Kruijssen moet zijn bedrijf de collectie vereenvoudigen, met de nadruk op de goedkopere matras.

Bron:
www.nrc.nl