Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bedacht door de inmiddels overleden weeftechnicus Frans Dijkmeijer

Nieuwe bekleding Glow: een ingewikkeld patroon

Glow is een nieuwe bekleding met een intrigerend, ingewikkeld patroon, bedacht door de inmiddels overleden weeftechnicus Frans Dijkmeijer. De rijke kleuren komen van Giulio Rodolfo. Glow wordt geweven op een jacquard-weefgetouw en biedt een opvallend samenspel tussen patroon en structuur. Het ogenschijnlijk willekeurige, subtiel gestreepte patroon van de stof is heel subtiel waardoor men zich afvraagt of het nu een patroon of structuur is.

Glow is opgebouwd door op een eigen manier verschillende kleuren te mixen, dat een verfijnde en expressieve melange creëert. Sommige van Giulio Ridolfo's reeds bestaande kleuren, zoals de eenkleurige Steelcut stoffen en de kleurenmixen Canvas en Remix, worden met de specifieke weeftechnieken van Glow op een nieuwe manier gecombineerd. Het resultaat zijn rijke, verfijnde kleuren, typisch voor deze ontwerper.

Glow is geschikt voor zowel openbare als privéruimtes. Omdat een aantal van de stofkleuren familie zijn van die van Steelcut, Steelcut Trio, Remix en Canvas, kunnen ze daar goed mee gecombineerd worden.
De ontwikkeling van Glow is voortgekomen uit de schenking van de ontwerpen van Frans Dijkmeijer aan de Kvadrat-weefbibliotheek door zijn familie.

Meer informatie:
Kvadrat
www.kvadrat.dk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven