''Ontwikkeling gaande''

Glasindustrie verlegt de grenzen

Technische universiteiten in Nederland en Duitsland werken samen met de Duitse glasindustrie aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en eigenschappen van glas. Ook wordt gekeken naar hoe de industrie zijn grenzen kan verleggen om meer te bereiken met glas. 

Professor Ulrich Knaack, die verbonden is aan de TU Delft, speelt daarin een centrale rol. Hij initieerde de samenwerking tussen de Duitse glasindustrie en de technische universiteiten in Darmstadt, Delft, Dortmund en Dresden en was verantwoordelijk voor het onderdeel Glass Technology Live op de Glasstec-beurs in Düsseldorf. Op de beurs waren vindingen te zien zoals energieproducerend glas, elektrochroomglas en XXL-glas.

“Glas doorbreekt de grens tussen buiten en binnen. Het is populair bij architecten, en er is dan ook veel vraag naar in de bouw. Op dit moment is er in de glasindustrie een ontwikkeling gaande die vergelijkbaar is met de ontwikkelingen in de staal- en betonindustrie tussen 1950 en 1970. We kunnen steeds meer functies inbouwen in het glas. We kunnen het glas duurzamer maken, groter, en tegelijkertijd dunner,” vertelt Knaack in een interview met www.inredningsnyheter.se. “Ik denk dat wij met onze onderzoeksgroep wel vooroplopen in die ontwikkeling. Daarbij is de inbreng van de industrie van het grootste belang. Alleen door de samenwerking tussen wetenschap en industrie is het mogelijk een commercieel product te ontwikkelen.''

Bron: www.inredningsnyheter.se


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

x

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven