Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bijzondere productie Belgische beddenbedrijf Green Sleep

Matrassen van hevea melksap en natuurrubber

Ergonomisch slapen is vandaag de dag een vereiste voor menig consument. Maar al te vaak wordt deze geconfronteerd met het feit dat hij of zij eenvoudigweg geen matras vindt die voldoet aan zijn of haar eisen, aldus Dick Vinck van Green Sleep. 

Het Belgische beddenbedrijf Green Sleep maakt matrassen die zijn opgebouwd uit 100% natuurlatex of natuurrubber, omgeven door een hoes van biologisch katoen gevuld met wol, vlas en linnen. Dick Vinck: ''Dit maakt de matrassen niet alleen ergonomisch, maar ook duurzaam. Niet alleen in grondstoffen, maar eveneens in productie." Het bedrijf is officieel houder van het Handmade in Belgium-label.

“Ideaal is een matras die uit meer dan 90% hevea natuurrubber bestaat en isotropisch, identiek in alle richtingen en rekbaar is. Dit product is ook ademend en niet temperatuur gevoelig, waardoor het  nooit klam of verhittend aanvoelt. Andere producten waar hevea natuurrubber in wordt gebruikt zijn vliegtuig- of Formule 1-banden, ballonnen voor weerstations, kortom alles wat rekbaar en stabiel moet zijn", aldus Dick Vinck van Green Sleep.

Om 100% hevea natuurrubber matraskernen te maken is verse en identieke hevea melksap nodig en een grondige technische kennis van de grondstof. De plantages waar het melksap vandaan komt, gebruiken geen groeibevorderaars, pesticiden of insecticiden. Vinck vervolgt: “Boven op ons QUL-certificaat, Qualitäts Umweltfreundliche Latexmatratzen van het Öko-Umwelt instituut in Keulen worden de plantages naar arbeidsvoorwaarden en milieuvriendelijkheid gekeurd. De teelt van het hevea melksap is dus volledig organisch. Heveamelk tappen is hoofdzakelijk een vrouwelijke arbeid geworden.''

De prijzen worden dagelijks in overleg vastgelegd. Tot vandaag ligt de prijs voor rubber en vooral heveamelksap zeer hoog. Door de groeiende vraag naar deze matrassen is de wereldprijs gestegen. Er is een kleine 40 uur werk nodig om voldoende heveamelk te verzamelen om de matrassen te produceren. Hierdoor bestaat de prijs hoofdzakelijk uit dagloon. 

Meer informatie:
Green Sleep
Email: greensleep@greensleep.be
www.greensleep.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven