Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Circulariteit is key'

Online platform voor inzicht duurzaam interieur

Onlangs is het online platform Inside/Inside gelanceerd. Hierop kan men objectief inzichtelijk zien hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is.

Met het oog op de toekomst veranderen ze ook de eisen die gesteld worden aan de interieurs. ''We worden steeds kritischer en selectiever in onze zoektocht naar de mooiste, meest innovatieve materialen en producten. Circulariteit is key. Re-use, recycling, hernieuwbare grondstoffen en materialen zijn daarbij onmisbaar. Voor duurzame en circulaire gebouwen bestaan er al langere tijd richtlijnen, wetten en labels. Voor interieur echter nog nauwelijks, maar dat is nu veranderd", aldus Remy van Inside/Inside.

Gebruikers als interieurarchitecten, facilitair medewerkers, ontwikkelaars en consumenten selecteren interieurproducten en -materialen. Vervolgens kunnen zij detailinformatie lezen en betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken. De gebruiker selecteert de aantallen of m2 producten en materialen en voegt dit toe aan de projectberekening. Vervolgens kan er worden “afgerekend” op milieu-impact. In één overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en door welke onderdelen dit wordt beïnvloed.

Het platform is mede mogelijk door veel partners die samenwerken aan dit duurzame project. Dit zijn: Gispen, Baars&Bloemhoff, DSM, Interface, Maiburg, Dataflex, Casala, Ekotex, Tarkett, Ahrend, Moduplus, Forbo, Flokk, Coors, CBM, Technoplanning, Pfleiderer en Drentea/Vepa/EromesMarko/Be by Bèta. Zij gaan voorop in de missie om te verduurzamen en dragen met hun kennis, netwerk en ervaring bij aan de ontwikkeling en opzet van het platform. 

Meer informatie:
Inside/Inside
Email: remy@insideinside.nl
www.insideinside.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven