ZUMI is een Belgische fabrikant van verlichting en akoestische oplossingen met of zonder geïntegreerde verlichting. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door Tony Decavele die met 30 jaar ervaring in de verlichting kan rekenen op heel wat projectervaring en kennis. “Wij focussen ons op de combinatie van verlichting, akoestische oplossingen en lichtsturingen.”

De stand van ZUMI tijdens Interieur Kortrijk.

ZUMI ontwikkelt en produceert voor hospitality, retail, office, healthcare en residentiële projecten. Het gamma telt een 80-tal armaturen voor in- en opbouw, track-light, profielen, pendels, en lichtmanagementsystemen.
Eveneens wordt maatwerk aangeboden voor specifieke integraties.
Sinds vorig maand is ZUMI gehuisvest in de industriezone van Gistel op de Nieuwpoortsesteenweg 178 waar ook geïnvesteerd zal worden in een belevingsruimte, vergaderzaal en technische ruimte.
Er is ook mogelijkheid om in de toekomst verder uit te bouwen op deze locatie.
Hoewel ZUMI een jonge speler is in de verlichtingswereld, kunnen reeds drfie awards geëtaleerd worden zoals de DESIGN X50 Kortrijk, Surface Design Award Londen en MIAW Award Parijs. “Deze awards geven internationale erkenning en kunnen voor verdere groei zorgen. Ze zijn een stimulans om te blijven innoveren en te investeren in nieuwe creatieve oplossingen met de nodige technologie die ervoor zorgt dat licht ‘slim’ wordt. Meer en meer is energieverbruik drukken een uitdaging. Dit kan nu al via sensoren, maar binnenkort ook door de integratie van IOT (Internet of Things)’, besluit Tony Decavele.

Meer informatie:
Zumi
Oostendse Baan 22
8470 Gistel
E-mail: info@zumi.be
www.zumi.be