Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Piet Hein Eek over hoe we wonen in 2050

‘Huizen worden steeds compacter’

NU.nl laat tijdens de Dutch Design Week ontwerpers aan het woord hoe zij de toekomst zien. Volgens ontwerper Piet Hein Eek gaan we steeds kleiner wonen. Huizen worden compacter en we hebben minder spullen nodig, is hij van mening.

Eek ziet dat vooral jongeren bezittingen minder belangrijk vinden. Vaak wonen ze samen in panden en wordt er van alles en nog wat gedeeld. Het gevolg is minder energieverbruik, verplichtingen en onderhoud, waardoor er meer tijd overblijft om dingen buitenshuis te ondernemen. Ook verwacht hij dat we in de toekomst steeds dichter bij ons werk gaan wonen.

Piet Hein Eek

In datzelfde artikel laat de ontwerper weten dat hij een heel groot en een heel klein huis voor zichzelf aan het bouwen is. En juist die kleine woning vindt hij veel leuker. "Als ik kijk naar hoe ik leef, dan is dit wat ik doe op een dag: thuiskomen, koken, eten met zoveel mogelijk mensen, een boek lezen, nog wat werk doen en slapen. Als eten het enige is dat ik thuis doe, dan kan ik net zo goed alleen een eettafel hebben”, laat hij NU.nl weten.
Eek verwacht dat er in de toekomst kleine huizen gebouwd gaan worden voor 30.000 euro. Hij denkt dan aan een bouwpakkethuis dat op een efficiënte manier geproduceerd wordt en op goedkope plek wordt gebouwd.

Bron:
www.nu.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven