Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gepoedercoat in gevangenissen en sociale werkplaatsen

Tolhuijs bekijkt afval van de zonnige kant

De duurzame wandrekken van het Dutch designmerk Tolhuijs zijn uitgebreid met een okergeel wandrek en diverse functionele plankjes. Deze zijn een ontwerp van Nederlandse bodem, gemaakt van afvalmateriaal. Upcycling en sociaal, want de wandrekken die voorheen dienst deden als onder andere beveiligingshek, worden vermaakt en gepoedercoat in gevangenissen en sociale werkplaatsen.


“Upcycling ofwel het transformeren van afval naar een product met een nieuwe functie, is het uitgangspunt voor ieder ontwerp”, aldus eigenaar Bastiaan Tolhuijs. “Bij Tolhuijs ontwerpen we in de omgekeerde volgorde. Wij kijken niet naar wat we willen en waar we het van gaan maken. Wat we voor handen hebben - afval - is ons startpunt. Wij bestuderen het afvalmateriaal en bedenken vervolgens hoe we het waardevol kunnen maken.” Zo kwam Bastiaan tijdens zijn afstudeerproject van de studie Industrieel Ontwerpen aan de TU in Delft in aanraking met restmaterialen van hekwerken. Het idee en ontwerp van Fency waren geboren: een gepoedercoat stalen frame met op maat gemaakte plankjes. “We hebben heel wat geëxperimenteerd om het product goed te krijgen. Een oud hekwerk vergt veel schoonmaakwerk en zeer goed coatwerk om er weer iets moois van te maken”, aldus Bastiaan. 

De Fency is een multifunctioneel opbergsysteem gemaakt van 99% afvalmateriaal. Het wandrek is beschikbaar in vijf verschillende formaten en een variëteit aan bijpassende flexibele elementen als plankjes, haken en magneten. De rekken zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, mintgroen en nu dus ook okergeel.
Naast de blanke houten plankjes van getransformeerde houten pallets, introduceert Tolhuijs nu met een laser uitgesneden plankjes van oud papier. De papieren plankjes zijn op een speciale manier met water geperst waardoor het plankje 100% papier is, zonder additieven. Er zijn verschillende soorten plankjes met bijvoorbeeld uitsparingen voor kamerplanten en bloembollen.

Meer informatie:
Tolhuijs Design
Email: info@tolhuijs.nl
www.tolhuijs.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven