Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Beter Bed strikt oud-topmannen

Om het tij te keren, wil Beter Bed eind dit jaar Bart Karis, Pieter Boone en Alain Beyens opnemen in de raad van commissarissen. Op 3 december wordt hiervoor een aandeelhoudersvergadering gehouden.
De beddenfabrikant zit in zwaar weer. In het buitenland trok Beter Bed zich terug uit Frankrijk en Spanje. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden nog dit jaar bijna 200 winkels worden gesloten. Verder zag de beddenverkoper de totale omzet in het derde kwartaal van 2018 met ruim 7% teruglopen, waardoor het nu al 5% achterloopt ten opzichte van 2017. In 2017 behaalde de onderneming met in totaal 1188 winkels een netto-omzet van € 416,4 miljoen. Hiervan werd 64,2% buiten Nederland gerealiseerd.

De oud-topmannen worden in de vergadering van 3 december voorgesteld. Volgens Beter Bed heeft de Belg Alain Beyens goede kennis van de detailhandel. Verder worden zijn bestuurlijke en internationale bekwaamheid geroemd evenals zijn ervaring als zowel CEO en commissaris. Om die redenen acht de Raad hem uiterst geschikt om tot de Raad van Commissarissen toe te treden. Beyens (1961) is werkzaam geweest in diverse internationale management- en directiefuncties bij Ab-Inbev. In 2012 heeft hij als CEO van Starbev de verkoop aan MCBC begeleid. Tot 2017 is hij als CEO werkzaam geweest bij Pelican Rouge. Op dit moment hij s Operation Partner bij Mid Europa Partners. Daarnaast is hij niet-uitvoerend bestuurder bij Duvel Moortgat, voorzitter van Moji Brendovi, Hortex en de Antwerp Management School.
Pieter C. Boone wordt door de Raad beschouwd als zeer bekwaam om de functie van Commissaris te kunnen vervullen wegens zijn bestuurlijke, operationele en interculturele ervaring, met name in Duitsland. Boone (1967) was van 1992 tot en met 2010 in diverse (inter)nationale managementfuncties werkzaam bij Makro (SHV Holdings NV.), waarna hij tot 2015 voor Metro AG in Rusland als CEO heeft gewerkt. Vanaf 2015 tot voor kort was hij lid van de Management Board van Metro AG in de functie van COO. Boone was tevens lid van de APA in Duitsland.
Bart E. Karis wordt geprezen vanwege zijn bestuurlijke en strategische ervaring, met name zijn expertise met het herpositioneren en revitaliseren van retailbrands. Karis ging in 1983 als Sales Manager Benelux bij Dorint Group in Duitsland aan de slag. Hij heeft daarna bij Vroom & Dreesmann en Ikea diverse managementfuncties vervuld. Hij was van 2000 tot 2004 Vice President Ikea Retail Europe gevolg door een rol als Senior Vice President General Merchandise bij Ahold. Van 2007 tot 2017 heeft hij de functie van Chief Executive Officer and Chairman of the Board bij Zeeman Groep B.V. bekleed.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven