Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Soft work-bank vervangt bureau op kantoor'

Hotellobby's, caf├ęs, vliegvelden en zelfs parken worden steeds vaker gebruikt als werkplek, terwijl het traditionele kantoor meer een sociale ontmoetingsplaats wordt met werknemers die minder gebonden zijn aan een specifieke plek. Het nieuwe soft work-zitmeubel van Vitra past helemaal in deze trend.

Het systeem van Barber & Osterby is kenmerkend voor hun stijl: ingewikkelde en technische componenten die naadloos geïntegreerd worden in een elegante, zachte vorm. Vitra: ''Praktische tafelbladen, stopcontacten en laadstations kunnen eenvoudig worden toegevoegd om flexibel werk te ondersteunen, terwijl het ergonomische ontwerp - beklede zitkussens, rugleuning en verstelbare zithoogte - ervoor zorgen dat gebruikers langer comfortabel kunnen zitten''.Het systeem is modulair: de stoelen kunnen los worden gebruikt of met de ruggen tegen elkaar worden gezet. De bank is verkrijgbaar in een ronde of rechte uitvoering, waardoor deze in elke ruimte past en gebruikt kan worden als afscheiding. Uiteraard hebben de ontwerpers Edward Barber & Jay Osgerby nagedacht over de ergonomie: het zitmeubel is zodanig ontworpen dat deze dezelfde hoogte heeft als een bureaustoel, zodat er eventueel een tafel of extra stoelen bijgezet kunnen worden.Meestal worden er juist banken om de bestaande bureaus heen geplaatst, en in dit geval is er een heel nieuw meubel bedacht: waarom eigenlijk? 
"Wij denken dat het bureau helemaal over is", aldus de designers. "Onze visie voor de toekomst is dat het percentage zitmeubelen en bureaus precies zal gaan omkeren. Dit zal niet meteen gebeuren, maar daar gaat het ons inziens zeker naartoe."

Het nieuwe ontwerp is te zien op de Orgatec-beurs in Keulen, die nog tot 27 oktober plaatsvindt. 

Meer informatie:
Vitra
www.vitra.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven