Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bedrijf ooit gestart met onderzoek naar aangepaste matras

Equilli start in De Woonindustrie

Op 1 december opent Equilli de deuren op de afdeling Slapen in De Woonindustrie (DWI). In het Nieuwegeinse interieurcentrum, waar meer dan 125 interieuraanbieders present zijn, zal het Belgische bedrijf matrassen, kussens en (dek)bedden tonen. De directie van DWI is trots op de nieuwkomer.

Equilli is ooit gestart met een onderzoek naar een persoonlijk aangepaste matras dat de oprichters hebben gedaan aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Deze afdeling is gespecialiseerd in rehabilitatie- en preventiebiomechanica. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt het DNA van het merk en de basis voor alle producten van Equilli. Ook vandaag de dag investeert het bedrijf samen met verschillende universiteiten nog volop in nieuw wetenschappelijk onderzoek rond gezond slapen.
“Tijdens ons academisch onderzoek merkten we al snel dat de matras veruit het grootste effect had op de correcte ondersteuning van het lichaam. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het effect van de bedbodem eerder beperkt. Zeker bij moderne (dikkere) matrassen is de bedbodem enkel nog belangrijk om de matras op de juiste hoogte van de grond te brengen en voldoende ventilatie toe te laten onderaan de matras. Daarom hebben we een matras ontwikkeld met verwisselbare zones die kan aangepast worden aan de unieke lichaamsbouw en slaaphouding van elke klant”, meldt Equilli op haar website.

Gedreven onderzoeksingenieurs
Equilli is (dus) opgericht door een team van gedreven onderzoeksingenieurs onder leiding van Vincent Verhaert. Hun verwondering over het gebrek aan wetenschappelijke innovaties en de overdaad aan valse beloftes in de matrassector heeft hen ertoe bewogen om Equilli op te richten. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan, wordt Equilli vandaag gerund door een gedreven team van ingenieurs, kinesitherapeuten en andere experten. Hun grootste gemene deler: een enorme fascinatie voor wetenschap en slaap.

Meer informatie:
www.equilli.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven