Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Winnaar Frederik Delbart neemt deel aan de Biënnale Interieur

Voor 13e keer op rij Belg gekroond tot ontwerper van het jaar

Voor het dertiende achtereenvolgende jaar is een Belg uitgeroepen tot Designer van het Jaar. De verkiezing, uitgeschreven door de magazines Knack Weekend/Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur, is gewonnen door Frederik Delbart, een meubel- en productontwikkelaar pur sang.


Ontwerper Frederik Delbart.
FOTO BASTIEN DELBART

De 30-jarige ontwerper probeert volgens de jury alle aspecten van het ontwerp te verkennen: van het vroege ontwerp tot strategisch denken. “Zijn vormentaal vertoont ook een onwaarschijnlijke authenticiteit. Hij werkt voor bedrijven als Recor Home, Quincalux, Aluci, Moome, Ars Fabricandi, Van Den Weghe Items en Per / Use.”
Op Biënnale Interieur, die van 18 tot en met 22 oktober in Kortrijk Xpo plaatsvindt, krijgt de winnaar een eigen stand. Het is voor hem de eerste keer dat al zijn producten op één en dezelfde plek te zien zal zijn.

Frederik werd geboren in Leuven op 8 oktober 1988. Hij studeerde Industrieel Design aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre. Daarna startte hij als designer bij Bram Boo en als senior designer bij Philips Lighting. Ook doceerde hij Technisch Industrieel Design aan La Cambre en was gastdocent aan de Solvay Business School. Hij heeft momenteel zijn eigen designstudio. Daarnaast bekleedt hij de functie van Design Director bij Recor.

Meer informatie:
www.interieur.be

26e internationale Biennale INTERIEUR
Woensdag 17 oktober 
VIP-avond - alleen op uitnodiging van 18.00 - 23.00 uur
Donderdag 18 oktober - maandag 22 oktober 
professionele en openbare dagen 10.00 - 20.00 uur

Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
België


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven