Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gemaakt van katoen en wolresten

Opbergsysteem wint Best Design Award

Het opbergsysteem Bibliothèque, ontworpen door Claesson Koivisto Rune voor Kvadrat and Really en geproduceerd door Aspunt, heeft een prijs gewonnen, de Best Design Award.
De zogeheten Bibliothèque is een vrijstaand opbergsysteem gemaakt van Solid Textile Board: een materiaal met een harde dichtheid gemaakt van katoen en wolresten uit de mode- en textielindustrie, maar ook uit huishoudens.

Claesson Koivisto Rune is speciaal door Really en Kvadrat gevraagd om dit unieke project te creëren om het potentieel van Solid Textile Board en Acoustic Textile Felt voor gebruik in meubels en interieur te demonstreren. Het innovatieve ontwerp werd eerder dit jaar gepresenteerd tijdens de Milan Furniture Fair. 
"Duurzaamheid is altijd een belangrijk element in ons werk geweest. We willen meubels maken die echt gebruikt worden en een duidelijk doel dienen in zowel openbare ruimtes als bij mensen thuis. Aspunt geniet al een lange en succesvolle samenwerking met Claesson Koivisto Rune, dus toen Really ze vroeg een ​​nieuw product te ontwerpen met behulp van hun baanbrekende materiaal was het voor ons duidelijk dat we gingen samenwerken", aldus Thomas Asplund, CEO van Asplund.

De textielindustrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld en heeft het steeds moeilijker hun afval te verwerken. Dat is ook een van de belangrijkste redenen waarom Bibliothèque deze prijs won. Tot nu toe is recyclen vaak meer op een wetenschappelijk dan een commercieel level, dit product laat een eenvoudige en elegante toepassing zien die werkt. Als een toonaangevende fabrikant van designtextiel, creëert Kvadrat hedendaagse textielproducten van top kwaliteit. Een verantwoorde benadering van productie en processen maakt deel uit van de bedrijfsfilosofie van Kvadrat. Respect voor het milieu is een leidend principe.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven