Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Functionele kunst voor aan de wand

Geometrische vormen zorgen voor spannend lijnenspel

In Amsterdam is de Valence studio gevestigd. Hier worden modulaire wandsystemen ontworpen en gemaakt. Oprichters van het bedrijf, Sjoerd en Sebastiaan, lanceren regelmatig nieuwe toevoegingen. 

Simul functionele wandkunst.

De zeskantige mono bijvoorbeeld is de basisvorm binnen de Valence wandbekleding. De geometrische vormen zorgen voor een spannend lijnenspel en bewaren tegelijkertijd de rust in het interieur. Met deze handgegoten tegels (monotile) creƫer je een betonlook op de muur. De beschikbare kleuren zijn concrete white, concrete grey of concrete black.
Door de opvallende vorm van de tegels kun je deze los gebruiken of eindeloos combinaties maken met andere producten uit het wandsysteem, bestaande uit een notitieblok, houten klok, wandhaak, waxinelichthouder en planthouder. Deze elementen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en beschikbaar per stuk of in sets.
Alle elementen worden gegoten met een speciaal materiaal dat uit kunststof en mineralen bestaat. Hierdoor blijft het product licht van gewicht en kan je ze simpelweg op de muur plakken met dubbelzijdig tape of kit die ook weer makkelijk te verwijderen is.

Tri
De naam tri komt uit het Latijn en betekent drie. De tri is drie keer het formaat van de mono. Meer oppervlakte betekent meer draagvermogen voor nieuwe toepassingen op de muur. Hierin is een aluminium kapstok verkrijgbaar. 

Penta
De naam penta komt uit het Latijn en betekent vijf. De penta is vijf keer het formaat van de mono, biedt meer draagvermogen maar geeft ook meer oppervlakte aan de decoratieve functie van het Valence wandsysteem. De Penta serie bestaat uit een kapstok, whiteboard, krijtbord, spiegel, prikbord en is ook verkrijgbaar in akoestisch vilt.

Simul
Deze naam is niet zomaar gekozen, Simul komt uit het Latijn en betekent gelijktijdig. Deze collectie bevat met zorg geselecteerde Valence producten waarin vorm, kleur en functionaliteit zijn gecombineerd tot functionele wandkunst. Deze wanddecoratie is in diverse oppervlaktes uitgevoerd. Ontwerper Sjoerd Jonkers heeft deze persoonlijk geselecteerd zodat deze aansluiten bij verschillende stijlen en behoeftes. Deze zijn desgewenst uit te breiden met losse elementen uit de Valence collectie.

Meer informatie:
Valence
Bentinckstraat 8
3861KW Nijkerk
E-mail: info@valence.design
www.valence.design


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven