''Lezen, chillen, werken, mijmeren, het kan nog beter in de reis van morgen''

NS bundelt krachten met Mecanoo en Gispen

NS brengt op een gemiddelde werkdag 1,2 miljoen reizigers naar hun bestemming en dat worden er ieder jaar meer. Om ook in de toekomst Nederland goed bereikbaar te houden voor iedereen, denkt NS voortdurend vooruit hoe de reis beter en prettiger kan. Vernieuwen kan en wil NS niet alleen. Daarom heeft de vervoerder de krachten gebundeld met architectenbureau Mecanoo en projectinrichter Gispen voor het creëren van een nieuw treininterieur.

Het uitgangspunt van het ontwerp is een totaalconcept.

“Vernieuwing betekent voor NS dat we toonaangevende partners vragen om met hun frisse blik te kijken naar de dagelijkse treinreis van onze klanten en de meest passende inrichting van de trein. Hoe creëren we meer ruimte in de spits en verhogen we het comfort en beleving gedurende de rest van de dag? Deze trein van de toekomst maakt dat je meer uit je dag kunt halen doordat je bijvoorbeeld ongestoord kunt werken. Reistijd wordt op die manier werktijd. Of lees-, klets- of chilltijd”, volgens Tjalling Smit, Raad van bestuur NS.

Het uitgangspunt van het ontwerp is om de trein te benaderen zoals
een interieur in een gebouw, dus geen huls gevuld met stoelen maar een totaalconcept. Door een losse module toe te passen wordt iedere centimeter benut en passen de twaalf flexibele interieurmodules als bouwstenen in de trein.

Sarah Schiffer, product en concept manager bij Gispen vertelt: “De modules zijn geschikt voor elk type trein en kunnen in een treinstel gecombineerd worden, zodat elke reiziger meer plek in de spits heeft en buiten de spits een plek naar wens kan vinden.''

Zowel Gispen als Mecanoo zijn dagelijks bezig met het ontwerpen en inrichten van publieke ruimten als musea, bibliotheken, scholen en kantoren. De ervaring van zowel Mecanoo als Gispen en NS komt samen in dit vernieuwende treinconcept waarmee reizen met de trein een hele nieuwe beleving wordt.

Vanaf 20 oktober staat op het Ketelhuisplein in Eindhoven het Virtual Experience Lab met daarin de visie op het treininterieur: een ontwerp op ware grootte waarin je met een hele nieuwe virtuele benadering de visie op het nieuwe treininterieur kunt ervaren.


Meer informatie:
Gispen

www.gispen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven