Hoe de matrasindustrie in tien jaar wereldwijd is veranderd

Volgens het Centre for Industrial Studies (CSIL) rapport 'De wereldwijde matrasindustrie' is de mondiale verkoop en productie van matrassen de afgelopen tien jaar sterk gegroeid. De wereldwijde matrasproductie in 2017 is geschat op 28 miljard dollar met Azië als belangrijkste productiegebied.

De Verenigde Staten zijn goed voor ruim 25% van het totale wereldverbruik van matrassen.

Het op een na grootste productiegebied is Noord-Amerika, goed voor een derde van de wereldproductie, gevolgd door Europa en Zuid-Amerika. De verkoop in Azië is sterk gestegen, dit gebied is momenteel goed voor 40% van de totale markt (in 2008 was dit nog 'slechts' 23%). China, maar ook India en Vietnam zijn landen die veel afnemen, met Noord-Amerika als goede tweede. De Verenigde Staten zijn goed voor meer dan 25% van het totale wereldverbruik.

De matrassensector is de laatste jaren echt geglobaliseerd. Nieuwe manieren om de matrassen vacuüm te verpakken en ook de transportlogistiek heeft de matrashandel veranderd en er wordt steeds meer handel in gedreven. Het belangrijkste exportland is China, dat in 2012 de grootste exporteur van matrassen werd (voorheen was dit Polen). In 2017 exporteerde China ter waarde van meer dan USD 1 miljard matrassen, goed voor maximaal 25% van de wereldwijde matrasexport en 13% van de lokale productie.

Bron:
www.worldfurnitureonline.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven