Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

TEAM 7 presenteert nieuwe keuken en meubels op Excellent

Interieurspecialist Paauwe exposeert duurzaam Oostenrijks design

Interieurspecialist Paauwe pakt dit jaar uit met TEAM 7 op de Excellent beurs in Ahoy. De Oostenrijkse fabrikant creƫert uniek meubilair dat het verschil maakt door een focus op radicale duurzaamheid, tijdloos design en technologische innovatie.
De geƫxposeerde meubelen in wit eikenhout en donker notenhout komen van bomen die tientallen jaren konden groeien. Zo draagt elk meubelstuk het unieke karakter van de boom in zich waaruit het is gemaakt.

De k7 is volgens ontwerper Kai Stania ideaal voor open leefruimtes.

Met de k7 keuken kunnen bezoekers van de Paauwe stand kennismaken met het absolute topmodel uit het keukenassortiment van TEAM 7. Dit ontwerp heeft een traploos in de hoogte verstelbaar werkblad dat met een druk op de knop van bijvoorbeeld barhoogte naar tafelhoogte kan gaan. De k7 is volgens ontwerper Kai Stania ideaal voor open leefruimtes waarin koken, eten en ontspannen in elkaar overvloeien. Het kookeiland is volledig zonder grepen en hendels uitgevoerd. Alle lades en deuren openen bij een lichte aanraking van het touchbeslag en sluiten gedempt.

De tafel combineert goed met stoelen met een metalen onderstel.

De natuurhouten tak tafel, oorspronkelijk uitgebracht met metalen frame en poten, is recent ook met een heel fijn houten onderstel verkrijgbaar. Op de stand staat een model in donker notenhout. Dankzij de diverse uitvoeringsmogelijkheden past deze hedendaagse klassieker in elk interieur, aldus ontwerper Jacob Strobel. Zo combineert de tafel prachtig met stoelen met een metalen onderstel door het contrast tussen het warme hout en het koele metaal.

De lui stoel, eveneens een design van Jacob Strobel, trekt de aandacht met de glimlach die door de vouwen in de bekleding wordt gesuggereerd. Deze charmeur is hier gepresenteerd met draaiend onderstel in glanzend metaal en een natuurlederen bekleding. Een ideale partner in de eetkamer of het home office. De driedimensionale vormgeving maakt zowel ontspannen zitten als een actieve rechte houding vooraan op de stoel mogelijk. Na het opstaan draait de lui stoel automatisch in beginpositie terug.

Met filigno verlegt TEAM 7 grenzen op het gebied van design en meubeltechnologie. De zijkanten en bovenbladen van filigno meubilair zijn gemaakt van massief hout, maar de paneeldikte bedraagt slechts 12 mm, wellicht een unicum in de meubelwereld. Het design werd bekroond met een interior innovation award. Op de beurs krijgen bezoekers een sideboard te zien in notenhout met fronten van glas in de kleur 'steel' mat.

Het vernieuwende ontwerp van de sidekick koppelt speels design aan functionaliteit. Al naargelang zijn opstelling is de sidekick een praktische salontafel of een geraffineerde bijzettafel. Van gebruikswijze switchen kan door de tafel om te klappen. Dan wordt het zijvlak een horizontaal tafelblad dat door de geschraagde constructie naar je toekomt en comfortabel te gebruiken is.
Dit ontwerp van Stefan Radinger is op de stand te bekijken in donker notenhout wildsortering en wit eiken.

De wereld van TEAM 7 is te zien van 25 tot 28 oktober in stand 513, hal 5 (bij Paauwe).

Meer informatie:
TEAM 7
www.team7.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven