Elegantie en flexibiliteit komen samen in dit ontwerp van David Derksen

Vij5 lanceert Trestle Table

Designer David Derksen heeft voor Vij5 een tafel ontworpen, de Trestle Table. Een elegante, flexibele tafel waarbij het blad en het onderstel niet met elkaar verbonden zijn. Het onderstel bestaat uit lichtgewicht aluminium schragen die door zorgvuldige vormgeving stapelbaar en zeer stabiel zijn. De steunen dragen het tafelblad waarbij een laagje kurk zorgt voor voldoende grip.

Rechts de Trestle Table.

Het tafelblad heeft als toplaag Forbo Desktop, een onderscheidend bekledingsmateriaal gemaakt van duurzame grondstoffen dat bekend staat om haar elegantie. Forbo Desktop biedt een unieke combinatie van een semi-mat oppervlak met een warme, fijne structuur en krijgt na verloop van tijd een prachtig patina over zich heen.

De Trestle Table is met name geschikt voor gebruik in ruimtes waar flexibiliteit belangrijk is, maar ook in een huiselijke setting misstaat de tafel niet. In tegenstelling tot veel andere tafels met schragen kan bij dit ontwerp ook aan de kopse kanten plaats genomen worden. Het blad van de Trestle Table kan qua afmetingen volledig aangepast worden aan het interieur.

Vij5
Al sinds 2006 vertegenwoordigen Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen onder ontwerplabel Vij5. Met hun eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, verzamelen zij bijzondere producten met een verhaal waarvan zij denken dat ze bij hun eigen signatuur aansluiten én het verdienen om in de schijnwerpers te staan. Het gebruik van pure, duurzame en eerlijke materialen, een heldere lijn en oog voor detail is wat de ontwerpen kenmerkt.

David Derksen
De ontwerper David Derksen studeerde in 2009 af aan de Design Academy Eindhoven en ronde in 2011 een master Industrial Design af aan de TU Delft. De natuur, en vooral de principes en processen die in de natuur worden aangetroffen, vormen zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Meer informatie
ontwerplabel Vij5
Hallenweg 1E
5615 PP Eindhoven
E-mail: anieke@Vij5.nl
www.Vij5.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven