Revolutionair concept voor een gezond binnenklimaat

Brink en Ballast Nedam lanceren ‘Pure Air’

Steeds meer mensen proberen gezond te leven. We letten op onze voeding, bewegen meer en besteden de nodige aandacht aan ontspanning. Maar om gezond te kunnen leven is ook de luchtkwaliteit in de woning van groot belang. Hiervan worden steeds meer mensen zich bewust. Gelukkig, want vervuilde lucht behoort tot de top-drie van ziekteveroorzakers.


Om de luchtkwaliteit in de woning te optimaliseren, lanceren Ballast Nedam Development en Brink Climate Systems een revolutionair concept: Pure Air. Het concept is opgebouwd uit de Trias Vitalis, in drie stappen naar een gezondere leefomgeving: 1. Elimineer schadelijke milieu-invloeden; 2. Breng gezonde lucht in huis; 3. Controleer de veranderingen.

Voor de woning betekent dit concreet: De woning is standaard gasloos, energieneutraal en stoot lokaal geen fijnstof en CO2 uit door verbranding van fossiele brandstoffen; De woning conditioneert de binnenlucht; De woning monitort en stuurt continu op luchtkwaliteit.

Het Pure Air Concept zuivert en bevochtigt de lucht voordat het de woning binnenkomt. Het bestaat uit een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en CO2-sturing, zoals de Flair 300, waardoor de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbeterd wordt. Om een optimale luchtkwaliteit te verkrijgen, wordt aan dit systeem een combinatie van de Brink Pure induct en de Brink Evap luchtbevochtiger gekoppeld.

De Pure induct zorgt ervoor dat luchtvervuiling buiten blijft, terwijl er wordt geventileerd. Het is een slim systeem van ‘ionisatie’, dat fijnstofdeeltjes ‘laadt’, waarna ze aan een ‘collector’ blijven plakken. Alle binnenkomende ventilatielucht is daardoor volledig fijnstofvrij. Vervolgens wordt deze lucht door de Evap luchtbevochtiger gestuurd en krijgt de reeds gezuiverde lucht ook nog eens de ideale luchtvochtigheid. Lucht dus zoals de natuur het bedoeld heeft…

Bron:
www.brinkclimatesystems.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven