Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kliekjesbank vreemde eend in de bijt?

Cartel Living gaat vreemd. Of toch niet? De Nederlandse producent van moderne zitmeubelen voert van oudsher een eigenzinnige collectie fauteuils en banken. Deze is normaal gesproken gestoffeerd in allerlei trendy kleuren, zowel in stof als leder. Deze oer-Hollandse producent van karaktervolle designmeubelen onderscheidt zich vooral door haar eigenzinnige, doch ingetogen ontwerpen. De zitmeubelen worden gemaakt door echte vakmensen, en enkel de beste materialen worden toegepast. Zo ontstaat absolute topklasse, waarbij ook het zitcomfort aan de allerhoogste eisen voldoet. Naast fauteuils en banken heeft Cartel Living ook tafels, eetkamerstoelen en kasten.

Op de afgelopen najaarsbeurs in Nieuwegein kwam de redactie van wonen360.nl een heel bijzonder exemplaar tegen. Het blijkt het model Nomad te zijn. "We hebben deze bank de Kliekjesbank genoemd, omdat deze van restjes, dus kliekjes leer is gemaakt. De gebruikte materialen zijn van diverse kwaliteiten en verschillende kleuren leer", laat Martin Tersteeg jr. weten.

"De Kliekjesbank is ontstaan uit het feit dat we op de leersnijderij vaak grote delen leer over hebben. Deze delen zijn te klein zijn voor een ander product (poef of fauteuil), maar te groot om zomaar weg te doen.
Vaak worden er stalen gesneden uit de restjes, maar nu kwamen wij op het idee om deze mooie reststukken leer te gebruiken voor een bank. Veel “kliekjes” maken toch een bank...
Qua productie is het niet altijd gemakkelijk, omdat er steeds nieuwe delen op de snijtafel moeten komen, maar uit het oogpunt van duurzaamheid natuurlijk ideaal. Het snijafval wordt hierbij tot een minimum beperkt.
Omdat we vooraf niet kunnen zeggen welke stukjes en kleurtinten in de bank komen, is het stukje meubel ook uniek! Er zullen geen twee gelijken gemaakt kunnen worden!", aldus Tersteeg.

Meer informatie:
Cartel Living BV
Gutenbergweg 5c
4104 BA Culemborg
Telefoon 0345 544 699
E-mailadres: martin@cartelliving.nl
www.cartelliving.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven