Vroomshoop Meubelen stopt eind dit jaar

Eigenaar Hennie van der Most stopt met Vroomshoop Meubelen. In de laatste week van december sluit het bedrijf de deuren. Alle 36 werknemers worden ontslagen. Zij krijgen een vertrekvergoeding mee. Ook zullen alle bedrijven die nog een rekening hebben openstaan netjes worden betaald. Dat meldt dagblad Tubantia.

Hennie van der Most. FOTO RON JENNER/WIKIMEDIA.ORG

Volgens Van der Most moest er de laatste jaren geld bij, omdat zijn bedrijf – evenals vele andere - niet op kan tegen goedkoper geproduceerde meubelen uit Oost-Europa.
In korte tijd is Vroomshop Meubelen het derde meubelbedrijf dat de deuren moet sluiten. Napco Beds (uit Bemmel) en Norma Beds (Venray) gingen onlangs failliet. Zo ver wilde Van der Most het niet laten komen, hetgeen hem siert als ondernemer die bekend staat als eigenzinnig en pragmatisch.

Vroomshoop Meubelen, opgericht in 1950, was naar eigen zeggen de grootste fabrikant van comfortabele slaapkamers in de Benelux. Bijna 70 jaar maakte het bedrijf de meest uiteenlopende kwaliteitsproducten, uiteenlopend van slaapkamermeubelen, ledikanten, zorgbedden, nachtkastjes, ladencommodes, kasten, spiegels, tienerledikanten, lattenbodems, tot matrassen.
Het bedrijf was nog maar acht jaar in het bezit van Van der Most. Hij kocht het in 2010 na een faillissement. Helaas bleek Vroomshop Meubelen niet levensvatbaar.

Meer informatie over de bedrijven van Hennie van der Most is te vinden op:
www.most.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven