Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Iedere eindgebruiker kan online herkomst opzoeken

Velux geeft hout tweede leven

Hout uit oude gebouwen wordt door Velux opnieuw gebruikt voor de productie van nieuwe dakramen. In samenwerking met grondstoffendelver A. van Liempd Sloopbedrijven geeft de Velux Groep gebruikt hout op die manier een tweede leven. Het hout dat wordt gebruikt voor dit nieuwe type Velux dakramen is als Forest Stewardship Council (FSC) 100% Recycled hout. Het hout wordt gehaald uit oude gebouwen waarna het wordt verzaagd en voorbereid op het productieproces van een Velux dakraam. “Door oud hout uit sloopgebouwen te hergebruiken in de dakramen verlengen we de levensduur van het hout met wel 30 tot 40 jaar”, laat een woordvoerder weten.

Reclaimed hout, afkomstig uit 100 jaar oude woningen in de Rotterdamse wijk Spangen.

Deze productinnovatie speelt in op het Rijksbrede programma circulaire economie. Doel van dit programma is om vóór 2050 een circulaire economie te realiseren. Het circulaire proces kan niet door slechts één partij worden uitgevoerd, daar is samenwerking voor nodig. Deze productinnovatie toont het enthousiasme en de overtuiging van de Velux Groep om mee te denken over een duurzame toekomst en onze bereidheid om daadwerkelijk concrete stappen te zetten in het bijdragen hieraan.
Al het reclaimed hout wordt door Van Liempd gelabeld met de houtherkomst en voorzien van het FSC reclaimed certificaat (Post-consumer reclaimed material). Omdat naast het ontgonnen hout ook het Velux dakraam wordt gelabeld met een unieke productiecode, kan iedere eindgebruiker straks online de herkomst van het hout uit hun eigen dakraam opzoeken. Er zit er geen verschil in de eigenschappen, kwaliteit of duurzaamheid van dit tuimelvenster, gemaakt van reclaimed hout, in vergelijking met een standaard Velux tuimelvenster. “Het enige verschil is dat we met het ontgonnen hout 30% nieuwe grondstoffen in de productie kunnen besparen.”
De eerste 93 Velux dakramen van reclaimed hout, ontgonnen uit 100 jaar oude woningen in de Rotterdamse wijk Spangen, worden op dit moment geplaatst in een duurzaam renovatieproject van woningcorporatie Woonbedrijf uit Eindhoven.

Meer informatie: 
VELUX Nederland B.V.
www.velux.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven